Vaníliás, sült rizspuding: olyan, mint a török éttermekben
A tejberizst mindenki szereti, ám néha érdemes változtatni rajta. Próbáld ki úgy, ahogy a törökök szeretik, sütve, jó krémesen.
Baklava, tulumba és lokum: csak néhány édesség a török konyhából. Nem hiányozhat persze a felsorolásból a sült tejberizs sem, amit bármelyik török étteremben megkóstolhatsz. Sőt, akár otthon is elkészítheted. Csak kicsivel tart tovább összedobni, mint a miénket. A vanília csodás ízt ad neki, ne hagyd ki belőle!
Vaníliás, sült rizspuding
Hozzávalók
- 12 dkg rizs
- 1 l tej
- 8 dkg cukor
- 1 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A rizst alaposan mosd meg, majd csepegtesd le. Rakd egy lábosba, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Kezdd főzni, majd amikor magába szívja, mehet hozzá a tej, és kis lángon főzd 15 percig. Közben ízesítsd sóval, cukorral, vaníliával. A végén add hozzá a kevés tejjel elkevert keményítőt.
A tűzről lehúzva hűtsd langyosra, majd dolgozd hozzá a tojást. Kanalazd kis tálkákba a tejberizst, majd rendezd vízzel töltött tepsibe. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg a teteje meg nem pirul.
A törökök és a görögök másik nagy kedvencét, a mézédes baklavát is elkészítheted otthon.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció