Vaníliás, csokis muffin joghurtos tésztából: a tésztát csokichips gazdagítja
Még finomabb lesz a muffin, ha a tésztájába sűrű görög joghurtot keversz, és csokichipsszel dobod fel.

joghurtos muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A muffinban az a legjobb, hogy az alaprecept számtalan módon variálható, így ugyanazzal a technikával minden alkalommal más és más finomságot készíthetsz. Ebbe a változatba sűrű görög joghurt kerül: olyat válassz, aminek minél magasabb a zsírtartalma. Ha hirtelen ennél valami finomat, de nincs otthon csokichips, apróra vágott étcsokit is használhatsz hozzá.

Vaníliás muffin csokichipsszel

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg csokichips
  • 20 dkg görög joghurt
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliaaroma
  • 0.6 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A lisztet szitáld át, hogy könnyedebb legyen a tészta, majd egy nagy tálban keverd össze a szódabikarbónával és a sütőporral. Egy másik tálban keverd habosra a tojásokat a kétféle cukorral, csorgasd bele a tejet és az olajat, kanalazd hozzá a görög joghurtot, ízesítsd vaníliaaromával, végül fokozatosan add hozzá a sütőporos lisztet is, és keverj belőle csomómentes tésztát. A végén öntsd bele a csokichipset. Az így kapott sűrű masszát oszd el papírral kibélelt muffintepsiben. Vigyázz, a mélyedéseket ne töltsd meg színültig, mert a muffinok nőni fognak! Told őket a sütőbe annyi időre, hogy szép színt kapjanak.

Ha szereted a muffint, de kerülnéd a túl sok szénhidrátot, készítsd el ezt a mennyei zablisztes, mézes változatot!

Ezt is szeretjük