Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Keményítő, liszt és pudingport nélkül is finom sűrű lesz a vaníliás madártej.

Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ezek az alapszínek legyenek ott a szekrényedben! Mindent egyszerűbbé tesznek »

Széles a csípője, és mer öltözködni: szuper divattippek egy plus size modelltől »

Ez a minta még a kockásnál is divatosabb lesz tavasszal: így viseld! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémesen lágy madártej a nyár nagy kedvenc desszertje, hiszen gyorsan elkészül, és hidegen az igazi. Tapasztalt háziasszonyok szerint, ha a tojáshabba a só mellé egy teáskanál ecetet is teszel, tökéletes és szép fényes lesz. A klasszikus édesség vaníliarúddal az igazi. Tálaláskor feldobhatod még csokis vagy karamellás öntettel. 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből a csipet sóval és az ecettel verj kemény habot. Közben adj hozzá két evőkanál cukrot. A tejet kezdd melegíteni, és rakd bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor éppen csak gyöngyöz, szaggasd bele egy evőkanállal a tojáshabot. Főzd keményre a galuskákat körülbelül két perc alatt, közben mindegyiket forgasd át. Ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a galuskákat, és tedd egy tálba.

 

A sárgákat a maradék cukorral keverd szinte fehéredésig, majd szép lassan öntsd a forró tejbe. Kis lángon főzd addig, amíg a krém besűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd. Hagyd kihűlni, majd egy tálban tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Hidegen, a galuskákkal kínáld.

Blog.hu ajánló