Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Keményítő, liszt és pudingport nélkül is finom sűrű lesz a vaníliás madártej.

Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémesen lágy madártej a nyár nagy kedvenc desszertje, hiszen gyorsan elkészül, és hidegen az igazi. Tapasztalt háziasszonyok szerint, ha a tojáshabba a só mellé egy teáskanál ecetet is teszel, tökéletes és szép fényes lesz. A klasszikus édesség vaníliarúddal az igazi. Tálaláskor feldobhatod még csokis vagy karamellás öntettel. 

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből a csipet sóval és az ecettel verj kemény habot. Közben adj hozzá két evőkanál cukrot. A tejet kezdd melegíteni, és rakd bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor éppen csak gyöngyöz, szaggasd bele egy evőkanállal a tojáshabot. Főzd keményre a galuskákat körülbelül két perc alatt, közben mindegyiket forgasd át. Ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a galuskákat, és tedd egy tálba.

 

A sárgákat a maradék cukorral keverd szinte fehéredésig, majd szép lassan öntsd a forró tejbe. Kis lángon főzd addig, amíg a krém besűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd. Hagyd kihűlni, majd egy tálban tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Hidegen, a galuskákkal kínáld.

Ezt is szeretjük