Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Keményítő, liszt és pudingport nélkül is finom sűrű lesz a vaníliás madártej.

Sűrű vaníliás madártej: pillekönnyű habgaluskával
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A Gucci menő időutazása minden elmaradt buliért kárpótol: végre egy vicces reklám »

Nem kell sok ahhoz, hogy télen is ragyogjon a bőr: finom illatú testápoló csomagot teszteltünk »

Mindig elegáns lesz a sál, ha így kötöd meg: egyszerű technikák, amiktől garantáltan nőies lesz a megjelenés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémesen lágy madártej a nyár nagy kedvenc desszertje, hiszen gyorsan elkészül, és hidegen az igazi. Tapasztalt háziasszonyok szerint, ha a tojáshabba a só mellé egy teáskanál ecetet is teszel, tökéletes és szép fényes lesz. A klasszikus édesség vaníliarúddal az igazi. Tálaláskor feldobhatod még csokis vagy karamellás öntettel. 

Vaníliás madártej

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1.5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjéből a csipet sóval és az ecettel verj kemény habot. Közben adj hozzá két evőkanál cukrot. A tejet kezdd melegíteni, és rakd bele a vaníliarúd kikapart belsejét. Amikor éppen csak gyöngyöz, szaggasd bele egy evőkanállal a tojáshabot. Főzd keményre a galuskákat körülbelül két perc alatt, közben mindegyiket forgasd át. Ne főzd túl, mert akkor szivacsos lesz. Szűrőkanállal óvatosan szedd ki a galuskákat, és tedd egy tálba.

 

A sárgákat a maradék cukorral keverd szinte fehéredésig, majd szép lassan öntsd a forró tejbe. Kis lángon főzd addig, amíg a krém besűrűsödik, közben folyamatosan kevergesd. Hagyd kihűlni, majd egy tálban tedd a hűtőbe legalább két-három órára. Hidegen, a galuskákkal kínáld.

Ezt is szeretjük