Házi vaníliás krém: önmagában és sütikbe is mennyei
A saját készítésű vaníliás krém a tejszíntől még selymesebb, és minden édességet finomabbá tesz.
Adalékanyagok nélkül is készíthetsz mesés, házi vaníliás krémet. Az állaga pudingszerű, nincs vele extra munka, a végeredmény mégis csodás. Feldobhatod vele a szárazabb tésztákat, a piskótákat, töltheted tortákba, de a palacsintákhoz is jól megy.
Vaníliás krém receptje
Hozzávalók
- 1 bögre tejszín
- 1 bögre tej
- 2 rúd vanília
- 4 db tojássárgája
- 2 evőkanál keményítő
- 6 dkg cukor
Elkészítés:
A tejet öntsd egy lábosba, és keverd össze a tojássárgákkal. Add hozzá a tejszínt, a vanília kikapart belsejét, a cukrot és a keményítőt, majd kezdd melegíteni. Addig főzd kis lángon, amíg jó sűrű, a pudinghoz hasonló állagú krémet nem kapsz. Ez körülbelül öt perc, közben folyamatosan kavard. Ha krémesebben szeretnéd, amikor langyos, adj hozzá 10 deka vajat. Ha önmagában kínálod, töltsd poharakba, tálkába, vagy kend meg vele a sütit.
Ha szereted a vaníliát, a krémes madártej is minden bizonnyal a kedvenced lesz. Ezzel a recepttel bátran hozzáfoghatsz.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció