Vaníliás, kakaós, tarka muffin: könnyed desszert 30 perc alatt
A kakaós és a vaníliás muffin külön is finom, így együtt pedig még inkább.

- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
A tarka muffin cseppet sem bonyolultabb, mint az egyszerű vaníliás vagy kakaós, és csak pár mozdulattal tart tovább az elkészítése. A tészta könnyen és gyorsan összeállítható, a világos és a kakaós tészta arányát kedved szerint variálhatod. A végeredmény finom és mutatós, elhibázni pedig nem igazán lehet.
Vaníliás, kakaós, tarka muffin
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 12 dkg vaj
- 2 db tojás
- 1.5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
Rakd egy lábosba a vajat, keverd habosra a tojásokkal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet dolgozd össze a sütőporral, és a tejjel felváltva forgasd a vajas masszába. Kavard simára a tésztát, majd vedd ketté, és az egyik részébe rakd a kakaót.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazz mindegyikbe a vaníliás, majd a kakaós masszából. Érdemes villával összekeverni a kétféle tésztát, így lesz szép márványos. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből.
Az áfonyás muffinnál sem kívánhatsz jobbat, ráadásul minden alkalomra tökéletes.
Még több recept