Vaníliás, kakaós kevert süti szilvával: egyszerűbb, mint a piskóta
A vaníliás, kakaós süti tarka, mutatós, nem mellesleg isteni, és csak össze kell keverni a hozzávalókat. A tetejére potyogtass szilvát!

csokis-vanilias-suti-szilvaval
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Így mutatja meg az arcforma, hogy milyen szemüveg passzol hozzá: ezeket az arányokat figyeld! »

Az olajzöld szemsmink 30 felett is nőies: így rakd fel, hogy ne öregítsen »

Vörös hajú szépség Boris Becker lánya: a 19 éves modell egzotikus vonásokat örökölt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kevert sütik egy kis kreativitással nagyon különlegesek is lehetnek. Ez a tarka tészta a legegyszerűbb hozzávalókból készül, könnyű, nem száraz, gyümölccsel felturbózva pedig még ellenállhatatlanabb. Ha szilvát teszel bele, nem fogod megbánni. Másnap pedig talán még finomabb. 

Vaníliás, kakaós süti szilvával

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 35 dkg liszt
  • 35 dkg cukor
  • 35 dkg szilva
  • 25 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • mandula
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, habosítsd jól a kétféle cukorral és a szobahőmérsékletű vajjal. Részletekben öntsd hozzá a tejet, majd a sütőporral vegyített lisztet. Dolgozd simára a tésztát, vedd ketté, és az egyik részéhez keverd hozzá a kakaót. 

 

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele előbb a kakaós tésztát, majd arra simítsd a vaníliás masszát. A tetejére rakd a kimagozott, elfelezett szilvákat. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. A vége felé szórd meg mandulával. Teszteld tűpróbával, mielőtt kiveszed a sütőből. Ha a tésztába szúrt tű vagy hegyes kés nem lesz ragacsos, a süti elkészült. 
Még szezonban, friss gyümölcsből készítsd el a szilvás morzsasütit is!

Ezt is szeretjük