Vaníliás-kakaós, kevert süti: hihetetlenül egyszerű, de nagyon finom
A márványos sütiket nem nehezebb elkészíteni, mint bármely más kevert tésztát.

vanilias-kakaos-suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha vendégeket vársz, vagy csak a teád, kávéd mellé ennél valami finom sütit, a vaníliás-kakaós kevert jó választás. Kevés munkával elkészítheted, mégis mutatós, és nagyon finom. A tejföl puhává, könnyeddé teszi a tésztát, a vanília-csoki párosítás pedig mindig nyerő. A tetejére porcukor, lekvár vagy csokimáz is kerülhet. 

Vaníliás-kakaós, kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 3 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd dolgozd a tojásos masszába.

A tészta kétharmadát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A maradék masszát keverd össze a kakaóval, és oszlasd el a tészta tetején. Villával spirál alakban keverd össze a kétféle tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőből kivéve a formában hagyd kihűlni, utána szeleteld csak fel. 

A körbe-csíkos tallérok is jól mutatnak, és mindenki a csodájukra jár. Neked is ki kell próbálni! Érdemes hosszabb ideig pihentetni a hűtőben. 

Ezt is szeretjük