
Vaníliás-kakaós, kevert süti: hihetetlenül egyszerű, de nagyon finom
A márványos sütiket nem nehezebb elkészíteni, mint bármely más kevert tésztát.


Ha vendégeket vársz, vagy csak a teád, kávéd mellé ennél valami finom sütit, a vaníliás-kakaós kevert jó választás. Kevés munkával elkészítheted, mégis mutatós, és nagyon finom. A tejföl puhává, könnyeddé teszi a tésztát, a vanília-csoki párosítás pedig mindig nyerő. A tetejére porcukor, lekvár vagy csokimáz is kerülhet.
Vaníliás-kakaós, kevert süti
Hozzávalók 24 szelethez
- 30 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 3 dl tejföl
- 1 dl olaj
- 3 db tojás
- 3 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A tojásokat keverd ki jól a cukorral, majd add hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt, a tejet és az olajat. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd dolgozd a tojásos masszába.
A tészta kétharmadát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. A maradék masszát keverd össze a kakaóval, és oszlasd el a tészta tetején. Villával spirál alakban keverd össze a kétféle tésztát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 30 perc alatt. A sütőből kivéve a formában hagyd kihűlni, utána szeleteld csak fel.
A körbe-csíkos tallérok is jól mutatnak, és mindenki a csodájukra jár. Neked is ki kell próbálni! Érdemes hosszabb ideig pihentetni a hűtőben.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept