Vaníliás, gyümölcsös táska leveles tésztából: villámgyors húsvéti reggeli
A ropogós, vajas leveles tészta vaníliás krémmel töltve, gyümölccsel feldobva fantasztikus finomság.
Ha unod a kalácsot, a sonkát vagy a tojást, reggelire is elkészítheted ezt a mennyei vaníliás-gyümölcsös táskát, de desszertként is bátran kínálhatod. Ha van a hűtődben leveles tészta, akkor pár perc alatt összedobhatod. A bogyós gyümölcsök különösen illenek hozzá, de akár almát is rakhatsz a töltelékre.
Vaníliás, gyümölcsös táska
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 1 zacskó főzős vaníliás pudingpor
- 4 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- gyümölcs ízlés szerint
- 1 db tojás a kenéshez
Elkészítés:
A krémhez a pudingport keverd el a cukorral és kevés tejjel. A maradék tejet kezdd melegíteni egy lábosban, és amikor forr, húzd le a tűzről, majd csorgasd hozzá a pudingos elegyet. Kevergetve, kis lángon főzd sűrűre, majd várd meg, míg kihűl.
A leveles tésztát nyújtsd ki, vágd 12 egyforma részre, majd kanalazz mindegyik közepére a vaníliás keverékből, és tegyél rá ízlés szerinti gyümölcsöt. Formázz kis táskákat, azaz a tészta ellentétes sarkait fogd össze, és nyomkodd is össze a széleket, hogy ne nyíljanak szét sütés közben. A tetejét kend meg felvert tojással, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 15 perc alatt szép aranybarnára.
Ha rajongsz a sósan és édesen is ellenállhatatlan leveles tésztáért, nézd meg, mi mindent hozhatsz ki belőle!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció