Vaníliás pohárkrém a kedvenc gyümölcseiddel: készítsd házilag a pudingot!

A házi vaníliapudinggal rétegzett gyümölcsös pohárkrém könnyen elkészíthető, mennyei desszert.

Vaníliás, gyümölcsös pohárkrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan elkészülő, csodafinom desszertre vágysz, ez a vaníliás, gyümölcsös pohárkrém tökéletes választás lesz. Akár a gyerekeidet szeretnéd valamilyen finomsággal meglepni, akár vendégeket vársz, biztos, hogy sikert fogsz aratni vele. A pudingot főzd meg házilag: nem igényel több munkát, mint a bolti porból készült változat, cserébe csupa természetes összetevőt tartalmaz.

Vaníliás, gyümölcsös pohárkrém

Hozzávalók

A pudinghoz:

  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 5 tojássárgája
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai

A pohárkrémhez:

  • 10 dkg gyümölcs
  • 8 babapiskóta
  • 4 evőkanál dzsem vagy sűrű lekvár
  • 4 evőkanál puding
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A pudinghoz a tojássárgákat keverd ki a cukorral, adj hozzá egy deci tejet, a vanília magjait és a keményítőt. Kézi habverővel keverd az egészet csomómentesre. A maradék tejet forrald fel, öntsd hozzá a tojásos részt, és folyamatos kevergetés mellett egy perc alatt főzd sűrűre. Ha kész, hagyd kihűlni.

A babapiskótákat törd össze, és egy rétegben oszd el a poharakban. Kanalazd rájuk a dzsemet, a pudingot, erre jöhet egy újabb réteg babapiskóta, a gyümölcsök, végül nyomj a tetejére tejszínhabot. Néhány órára tedd őket a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.

 

Különösen finom lesz, ha előzőleg házilag eltett, sűrű lekvárral készíted.

Sűrű erdeigyümölcs-lekvár házilag: adalékanyag nélkül készül

Ha így készíted a lekvárt, nem kell hozzá semmilyen adalékanyag, se plusz pektin, se tartósítószer, ezek nélkül is tökéletes lesz.

Elolvasom

Kép: Joff Lee / Getty Images

Ezt is szeretjük