Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding: ezért se dobd ki a száraz péksütiket
A maradék, szikkadt péksütiből is készíthetsz igazi finomságot. A vaníliás, gyümölcsös kenyérpudingot főételként és desszertként is kínálhatod.

afonyas-kenyerpuding
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne dobd ki akkor se a száraz péksütiket, ha nem szívesen ennéd már meg! Varázsolj belőlük isteni desszertet! A kenyér mellett kifli, zsemle, kalács vagy croissant is lehet az alap. Az áfonya helyett bármilyen idénygyümölcsöt is tehetsz bele. Öntetekkel, tejszínnel, vaníliasodóval még finomabb.

Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding

Hozzávalók:

  • 30 dkg péksütemény
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 bögre áfonya
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Ha mirelit áfonyád van, engedd fel szobahőmérsékleten vagy a mikróban. A péksütiket vágd kisebb darabokra, és rakd egy tálba. A tejet és a tejszínt öntsd össze, majd langyosítsd meg. Egy másik edényben a tojást keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és részletekben adagold hozzá a tejszínes keveréket. Öntsd le vele a péksütiket, és várj addig, amíg jól megszívják magukat. 

Rakd át a masszát vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd rá az áfonyát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt.  
A kiflifelfújtat is próbáld ki! Aszalt szilvával, naranccsal igazán finom. 

Ezt is szeretjük