Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding: ezért se dobd ki a száraz péksütiket

A maradék, szikkadt péksütiből is készíthetsz igazi finomságot. A vaníliás, gyümölcsös kenyérpudingot főételként és desszertként is kínálhatod.

Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne dobd ki akkor se a száraz péksütiket, ha nem szívesen ennéd már meg! Varázsolj belőlük isteni desszertet! A kenyér mellett kifli, zsemle, kalács vagy croissant is lehet az alap. Az áfonya helyett bármilyen idénygyümölcsöt is tehetsz bele. Öntetekkel, tejszínnel, vaníliasodóval még finomabb.

Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding

Hozzávalók

  • 30 dkg péksütemény
  • 3 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 bögre áfonya
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

Ha mirelit áfonyád van, engedd fel szobahőmérsékleten vagy a mikróban. A péksütiket vágd kisebb darabokra, és rakd egy tálba. A tejet és a tejszínt öntsd össze, majd langyosítsd meg. Egy másik edényben a tojást keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és részletekben adagold hozzá a tejszínes keveréket. Öntsd le vele a péksütiket, és várj addig, amíg jól megszívják magukat. 

Rakd át a masszát vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd rá az áfonyát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt.  
A kiflifelfújtat is próbáld ki! Aszalt szilvával, naranccsal igazán finom. 

Ezt is szeretjük