Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding: ezért se dobd ki a száraz péksütiket
A maradék, szikkadt péksütiből is készíthetsz igazi finomságot. A vaníliás, gyümölcsös kenyérpudingot főételként és desszertként is kínálhatod.
Ne dobd ki akkor se a száraz péksütiket, ha nem szívesen ennéd már meg! Varázsolj belőlük isteni desszertet! A kenyér mellett kifli, zsemle, kalács vagy croissant is lehet az alap. Az áfonya helyett bármilyen idénygyümölcsöt is tehetsz bele. Öntetekkel, tejszínnel, vaníliasodóval még finomabb.
Vaníliás, gyümölcsös kenyérpuding
Hozzávalók
- 30 dkg péksütemény
- 3 dl tej
- 2 dl tejszín
- 1 bögre áfonya
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szegfűszeg
Elkészítés:
Ha mirelit áfonyád van, engedd fel szobahőmérsékleten vagy a mikróban. A péksütiket vágd kisebb darabokra, és rakd egy tálba. A tejet és a tejszínt öntsd össze, majd langyosítsd meg. Egy másik edényben a tojást keverd ki a cukorral, a vaníliával, a fahéjjal, a szegfűszeggel, és részletekben adagold hozzá a tejszínes keveréket. Öntsd le vele a péksütiket, és várj addig, amíg jól megszívják magukat.
Rakd át a masszát vajjal kikent tűzálló tálba, és szórd rá az áfonyát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40-45 perc alatt.
A kiflifelfújtat is próbáld ki! Aszalt szilvával, naranccsal igazán finom.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció