Vaníliás fehércsoki-likőr házilag, villámgyorsan: mindössze pár hozzávalóból
Ajándéknak sem utolsó ez a selymesen lágy, krémes csoda, de isteni vendégváró is lehet belőle.

- A 73 éves Vera Wang elképesztő módon viseli a merész darabokat: a 3 legextrémebb szettje az elmúlt évekből »
- Minden összeállítást feldob, fiatalítja és frissíti a megjelenést: így használd ki a fehér mágikus erejét nyáron »
- A 86 éves Julie Andrews évtizedek óta ragaszkodik ehhez az elegánsan letisztult összeállításhoz: a nadrágkosztüm az egyik nagy kedvence »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Illetlennek tűnsz, ha így jelensz meg egy esküvőn: 10 tiltólistás ruha és kiegészítő
Az egyedi, kézzel készített ajándékok mindig a legnagyobb hatást váltják ki az emberből, egy saját készítésű gasztronómiai különlegességgel pedig egyszerűen nem lehet melléfogni - nemcsak klasszisokkal jobb, mint a bolti, de érezteti az ajándékozottal is, hogy fontos számodra. Ha gyorsan hozzálátsz, karácsonyig elkészülhetsz ezzel a selymesen krémes, fűszeres likőrrel, amit egyedi készítésű üvegben, kézzel írott kártyával is feldobhatsz. Ha nem ajándéknak szánod, isteni vendégváró lehet belőle karácsonyra vagy akár szilveszterre. Csupán pár hozzávaló kell hozzá!
Vaníliás fehércsoki-likőr
Hozzávalók 4 személyre
- 5 dkg fehér csokoládé
- 4 dl habtejszín
- 1 dl tej
- 1 db vaníliarúd
- 5 dkg cukor
- 3 dl vodka
- 1 db fahéjrúd
Elkészítés:
A felkockázott vagy apróra tört csokit vízgőz fölött olvaszd fel, majd, ha teljesen felolvadt, add hozzá a 30%-os tejszínt, valamint a tejet, majd keverd simára. Tedd bele a fűszereket, a vaníliarúd kikapart belsejét, de, ha van otthon szegfűszeg vagy egy kis ánizs, azzal is óvatosan ízesítheted. Keverd egybe, és rövid ideig melegítsd.
Ezután vedd le a tűzről, kicsit hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a vodkát. A kész masszát botmixerrel homogenizáld, de erre kiváló lehet egy nagyobb lyukú, textillel bélelt szűrő is, amin átfolyathatod. Egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Hagyományosan szobahőmérsékleten kínáld, de hidegen is finom. Vaníliarúddal és egy kis fahéjjal díszítheted a tetejét.
Még több recept