Vaníliás fehércsoki-likőr házilag, villámgyorsan: mindössze pár hozzávalóból

Ajándéknak sem utolsó ez a selymesen lágy, krémes csoda, de isteni vendégváró is lehet belőle.

Vaníliás fehércsoki-likőr
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyedi, kézzel készített ajándékok mindig a legnagyobb hatást váltják ki az emberből, egy saját készítésű gasztronómiai különlegességgel pedig egyszerűen nem lehet melléfogni - nemcsak klasszisokkal jobb, mint a bolti, de érezteti az ajándékozottal is, hogy fontos számodra. Ha gyorsan hozzálátsz, karácsonyig elkészülhetsz ezzel a selymesen krémes, fűszeres likőrrel, amit egyedi készítésű üvegben, kézzel írott kártyával is feldobhatsz. Ha nem ajándéknak szánod, isteni vendégváró lehet belőle karácsonyra vagy akár szilveszterre. Csupán pár hozzávaló kell hozzá!

Vaníliás fehércsoki-likőr

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 db vaníliarúd
  • 5 dkg cukor
  • 3 dl vodka
  • 1 db fahéjrúd
Recept idők

Elkészítés:

A felkockázott vagy apróra tört csokit vízgőz fölött olvaszd fel, majd, ha teljesen felolvadt, add hozzá a 30%-os tejszínt, valamint a tejet, majd keverd simára. Tedd bele a fűszereket, a vaníliarúd kikapart belsejét, de, ha van otthon szegfűszeg vagy egy kis ánizs, azzal is óvatosan ízesítheted. Keverd egybe, és rövid ideig melegítsd.
 

Ezután vedd le a tűzről, kicsit hagyd kihűlni, majd öntsd hozzá a vodkát. A kész masszát botmixerrel homogenizáld, de erre kiváló lehet egy nagyobb lyukú, textillel bélelt szűrő is, amin átfolyathatod. Egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek. Hagyományosan szobahőmérsékleten kínáld, de hidegen is finom. Vaníliarúddal és egy kis fahéjjal díszítheted a tetejét.

Ezt is szeretjük