Hipergyors vaníliás, fahéjas almarózsák: csodás desszert percek alatt
Különleges alkalmakra csoki vagy akár virág helyett almarózsát is ajándékozhatsz.

Hipergyors vaníliás, fahéjas almarózsák: csodás desszert percek alatt
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

10 trend, amivel számolni kell 2019-ben: a retró divat rajongói előre örülhetnek »

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bámulatos almarózsákat nagyon egyszerűen készíthetsz, és ezzel az édességgel biztosan sikered lesz. Ezek a formás sütik megtévesztésig hasonlítanak a népszerű virágra. Nem kell hozzá más, mint leveles tészta, alma, no meg néhány ízesítő.

Vaníliás, fahéjas almarózsák

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, csepegtesd le, felezd el, távolítsd el a magházat, és vágd fel körülbelül három milliméteres szeletekre. Locsold meg a citrom frissen facsart levével. Rakd egy lábosba a gyümölcsöt, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá három evőkanál cukrot, majd főzd az almákat két percig. Nem kell teljesen puhának lenniük, csak annyira, hogy tudd hajlítani. Óvatosan szedd ki a szeleteket, majd csepegtesd le.

A maradék cukrot keverd össze a vaníliával és a fahéjjal. A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg a cukros keverékkel. Sodrófával kicsit nyomkodd is bele a tésztába, majd vágd körülbelül kétujjnyi vastag csíkokra. Rakd ki a tésztát az almaszeletekkel úgy, hogy kicsit fedjék egymást, és jó szorosan tekerd fel. Rendezd a rózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és még forrón szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük