Hipergyors vaníliás, fahéjas almarózsák: csodás desszert percek alatt
Különleges alkalmakra csoki vagy akár virág helyett almarózsát is ajándékozhatsz.

Hipergyors vaníliás, fahéjas almarózsák: csodás desszert percek alatt
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

A divat, amiért Carrie Bradshaw is odáig van: modern ruhák arab stílusban »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

Érzéki fotókon az 57 éves színésznő: Julianne Moore Photoshop nélkül is nagyon dögös »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bámulatos almarózsákat nagyon egyszerűen készíthetsz, és ezzel az édességgel biztosan sikered lesz. Ezek a formás sütik megtévesztésig hasonlítanak a népszerű virágra. Nem kell hozzá más, mint leveles tészta, alma, no meg néhány ízesítő.

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 db alma
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál fahéj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat mosd meg, csepegtesd le, felezd el, távolítsd el a magházat, és vágd fel körülbelül három milliméteres szeletekre. Locsold meg a citrom frissen facsart levével. Rakd egy lábosba a gyümölcsöt, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá három evőkanál cukrot, majd főzd az almákat két percig. Nem kell teljesen puhának lenniük, csak annyira, hogy tudd hajlítani. Óvatosan szedd ki a szeleteket, majd csepegtesd le.

A maradék cukrot keverd össze a vaníliával és a fahéjjal. A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg a cukros keverékkel. Sodrófával kicsit nyomkodd is bele a tésztába, majd vágd körülbelül kétujjnyi vastag csíkokra. Rakd ki a tésztát az almaszeletekkel úgy, hogy kicsit fedjék egymást, és jó szorosan tekerd fel. Rendezd a rózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és még forrón szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük