Hipergyors vaníliás, fahéjas almarózsák: csodás desszert percek alatt
Különleges alkalmakra csoki vagy akár virág helyett almarózsát is ajándékozhatsz.
Bámulatos almarózsákat nagyon egyszerűen készíthetsz, és ezzel az édességgel biztosan sikered lesz. Ezek a formás sütik megtévesztésig hasonlítanak a népszerű virágra. Nem kell hozzá más, mint leveles tészta, alma, no meg néhány ízesítő.

Vaníliás, fahéjas almarózsák
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag leveles tészta
- 3 db alma
- 6 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
Az almákat mosd meg, csepegtesd le, felezd el, távolítsd el a magházat, és vágd fel körülbelül három milliméteres szeletekre. Locsold meg a citrom frissen facsart levével. Rakd egy lábosba a gyümölcsöt, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Szórj hozzá három evőkanál cukrot, majd főzd az almákat két percig. Nem kell teljesen puhának lenniük, csak annyira, hogy tudd hajlítani. Óvatosan szedd ki a szeleteket, majd csepegtesd le.
A maradék cukrot keverd össze a vaníliával és a fahéjjal. A leveles tésztát nyújtsd ki, kend meg olvasztott vajjal, és szórd meg a cukros keverékkel. Sodrófával kicsit nyomkodd is bele a tésztába, majd vágd körülbelül kétujjnyi vastag csíkokra. Rakd ki a tésztát az almaszeletekkel úgy, hogy kicsit fedjék egymást, és jó szorosan tekerd fel. Rendezd a rózsákat sütőpapírral bélelt tepsibe, és süsd meg 180 fokon 20 perc alatt. Amikor kezd pirulni, vedd ki a sütőből, és még forrón szórd meg porcukorral.
