Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Csavarj egyet a hagyományos piskótatekercsen, pöttyözd, és töltsd meg csodás gesztenyekrémmel!

Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kis kreativitással sokat dobhatsz az önmagában is isteni piskótán. A hagyományos tésztát egyszerűen pöttyözd be csokival. A piskóta lágy lesz, nem ragad le, és könnyen feltekered. A gesztenyekrém házi masszából verhetetlen. A tetejét díszítsd kedvedre csokival, cukorkákkal vagy marcipánnal.

Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyével

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 vaj vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 dl rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel, adj hozzá két-három evőkanál vizet, majd forgasd hozzá az átszitált lisztet is. A tojáshabot óvatosan keverd a masszához. Ügyelj, hogy ne törjön össze a tészta. Vedd ki körülbelül a negyedét, és dolgozd hozzá az olvasztott csokit. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vékonyan simítsd bele a sárga masszát. Egy habzsák segítségével a csokiból formázz pöttyöket a tésztára.
 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt. Még melegen csavard fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd hűlni. A gesztenyepürét törd át krumplinyomón, majd keverd össze a puha vajjal, a cukorral és a rummal. Töltsd meg vele a piskótát, szórd meg kis darabokra vágott csokival, és szorosan tekerd fel.

Ezt is szeretjük