Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Csavarj egyet a hagyományos piskótatekercsen, pöttyözd, és töltsd meg csodás gesztenyekrémmel!

Vaníliás-csokis piskótatekercs gesztenyés krémmel - Így lesz tarka a piskóta
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kis kreativitással sokat dobhatsz az önmagában is isteni piskótán. A hagyományos tésztát egyszerűen pöttyözd be csokival. A piskóta lágy lesz, nem ragad le, és könnyen feltekered. A gesztenyekrém házi masszából verhetetlen. A tetejét díszítsd kedvedre csokival, cukorkákkal vagy marcipánnal.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tésztához

  • 10 dkg étcsoki
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál víz
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 12 vaj vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 10 dkg cukor
  • 0.5 dl rum
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá. A sárgáját dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral gépi habverővel, adj hozzá két-három evőkanál vizet, majd forgasd hozzá az átszitált lisztet is. A tojáshabot óvatosan keverd a masszához. Ügyelj, hogy ne törjön össze a tészta. Vedd ki körülbelül a negyedét, és dolgozd hozzá az olvasztott csokit. Egy nagyobb méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd vékonyan simítsd bele a sárga masszát. Egy habzsák segítségével a csokiból formázz pöttyöket a tésztára.
 

Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 12 perc alatt. Még melegen csavard fel egy nedves konyharuha segítségével, és hagyd hűlni. A gesztenyepürét törd át krumplinyomón, majd keverd össze a puha vajjal, a cukorral és a rummal. Töltsd meg vele a piskótát, szórd meg kis darabokra vágott csokival, és szorosan tekerd fel.

Blog.hu ajánló