Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
A híres francia Ekler-fánknak képtelenség ellenállni.

Vaníliás, csokis Ekler-fánk - Bevált tippek, hogy végre a tészta is jól sikerüljön
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A látványnak sem utolsó Ekler-fánk minél krémesebb, annál finomabb. A tetejére kerülő csoki már tényleg csak ráadás. Az égetett tésztát sem ördöngösség elkészíteni. Csak arra ügyelj, hogy neked is maradjon, mert nagyon kapós lesz.

Vaníliás, csokis Ekler-fánk

Hozzávalók 15 darabhoz:

  • 8 cl víz
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 tojás
  • csipet só

A krémhez

  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl habtejszín

Tetejére

  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
Recept idők

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel, add hozzá a vizet, a sót és forrald fel. Rakd hozzá a lisztet, majd kis lángon folyamatosan kevergesd addig, amíg összeáll, és elválik az edény falától. Ez maximum két-három perces művelet. Hagyd kicsit hűlni, majd egyenként üsd hozzá a tojásokat, közben folyamatosan keverd robotgéppel.

Ha a tészta sima, rakd csillagcsöves nyomózsákba, és nyomj körülbelül tíz centi hosszú rudacskákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told előmelegített, de nem túl forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg a tésztát körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót.

A krémhez a lisztet egy deci tejjel és a tojások sárgájával dolgozd simára. A maradék tejet forrald fel a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a tojássárgás keveréket, és főzd sűrűre. Végül még melegen forgasd hozzá a kemény habbá vert fehérjét. A kihűlt fánkot töltsd meg a krémmel, kanalazz rá annyi tejszínhabot, hogy befedje. A tetejére melegítsd forráspontig a tejszínt, add hozzá a darabokra tördelt csokit, majd keverd simára és szép fényesre. Végül kend a tészta tetejére. 

Ezt is szeretjük