Puha vaníliás csodakrémes: csak keverj össze mindent
Aki megkóstolja a vaníliás sütit, azt hiheti, krém van benne, pedig csak a tésztája mennyeien lágy.

- Eltávolítják a maradék sminket és a szennyeződéseket: hatékony szilárd arctisztítók árakkal, lelőhelyekkel »
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Ha szereted a hagyományos krémest, de az elkészítését túl hosszadalmasnak találod, próbáld ki ezt az egyszerű kevert változatot. A tésztát alig negyedóra alatt összeállíthatod, a végeredmény pedig lágy, mennyei desszert. Hogy még könnyedebb legyen a tészta, a lisztet ne kanalanként, hanem átszitálva keverd hozzá.
Vaníliás csodakrémes receptje
Hozzávalók
- 30 dkg cukor
- 25 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg liszt
- 8 db tojás
- 5 dl langyos tej
- 2 evőkanál víz
- 1 kávéskanál vaníliaaroma
- 1 csomag vaníliás cukor
- vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
- porcukor a tetejére
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, majd fokozatosan adagold hozzá a cukor felét, és folyamatosan verd tovább, amíg egészen fehér és fényes lesz. Egy másik tálban keverd habosra a tojássárgákat a cukor másik felével, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, dolgozd bele a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, szitáld hozzá a lisztet, végül fokozatosan add hozzá a tejet és vizet. A masszát fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez.
Egy tepsit alaposan kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és süsd addig, amíg a teteje aranybarna lesz. Hagyd teljesen kihűlni, és csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.
A vaníliaaroma az olasz rizsfelfújtat is feldobja.
Még több recept