Puha vaníliás csodakrémes: csak keverj össze mindent
Aki megkóstolja a vaníliás sütit, azt hiheti, krém van benne, pedig csak a tésztája mennyeien lágy.

csodakremes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hagyományos krémest, de az elkészítését túl hosszadalmasnak találod, próbáld ki ezt az egyszerű kevert változatot. A tésztát alig negyedóra alatt összeállíthatod, a végeredmény pedig lágy, mennyei desszert. Hogy még könnyedebb legyen a tészta, a lisztet ne kanalanként, hanem átszitálva keverd hozzá.

Vaníliás csodakrémes receptje

Hozzávalók:

  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg liszt
  • 8 db tojás
  • 5 dl langyos tej
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
  • porcukor a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A fehérjét verd kemény habbá, majd fokozatosan adagold hozzá a cukor felét, és folyamatosan verd tovább, amíg egészen fehér és fényes lesz. Egy másik tálban keverd habosra a tojássárgákat a cukor másik felével, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, dolgozd bele a vaníliás cukrot, a vaníliaaromát, szitáld hozzá a lisztet, végül fokozatosan add hozzá a tejet és vizet. A masszát fakanállal, óvatos mozdulatokkal keverd a tojásfehérjéhez.

Egy tepsit alaposan kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel. Egyengesd el benne a tésztát, és süsd addig, amíg a teteje aranybarna lesz. Hagyd teljesen kihűlni, és csak utána szeleteld fel. Tálalás előtt a tetejét ízlés szerint porcukorral szórhatod meg.
A vaníliaaroma az olasz rizsfelfújtat is feldobja.

Ezt is szeretjük