Szaftos, vaníliás almafelfújt - Egyszerűen szuper ez a recept
A hideg téli esték kedvelt desszertje a gazdag ízvilágú, meleg almafelfújt. Hétköznapokra is kiváló.
Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)
Pihenj meg, és vegyél lendületet a céljaidhoz egy hibátlan kávé felett! (x)
Utazás Kiállítás - Aktív hétvége van. Kezdd itt a nyaralás tervezését! (x)

Gyors tipp, ha nem áll sehogy a rövid haj: csinos frizura egy perc alatt »
Hogyan legyél stílusos, ha már unod a hideget? Nőies szettek a tél végére »
Így eltorzították Kylie Jenner arcát: furcsa képek jelentek meg róla egy magazinban »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
Az almához minden évszakban könnyen hozzájuthatsz, így a gyümölcsös édességeket a legnagyobb hidegben sem kell nélkülöznöd. Használd fel például felfújtakhoz. A zsemlét helyettesítheted kaláccsal vagy kiflivel, tej helyett pedig tejszínnel is kipróbálhatod, ettől még krémesebb lesz a sütemény.

Vaníliás almafelfújt
Hozzávalók 8 szelethez:
- 4 alma
- 4 szikkadt zsemle
- 4 dl tej
- 5 evőkanál porcukor
- 5 dkg mazsola
- 5 dkg dió
- 4 tojás
- 4 dkg vaj
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét vágd ujjnyi vastag darabokra, és rendezd vajjal kikent, tűzálló sütőformába.
A tojássárgát dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, majd öntsd hozzá a tejet. A keverék felét locsold a zsemlére, helyezd rá a felszeletelt almát, és morzsold rá a vajat. Szórd rá a mazsolát és a diót, majd mehet rá a maradék tojásos-cukros massza is, ettől lesz kellően szaftos a sütemény. Kanalazd a tetejére a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.
Tedd a felfújtat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Ha a hab túl gyorsan kezd pirulni, takard le egy sütőpapírral. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ezután ízlés szerint hintsd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.
Még több recept