Szaftos, vaníliás almafelfújt - Egyszerűen szuper ez a recept
A hideg téli esték kedvelt desszertje a gazdag ízvilágú, meleg almafelfújt. Hétköznapokra is kiváló.

Ez is érdekelhet

London gyerekkel is felejthetetlen: így tegyük kényelmessé az utat! (x)

Legyél az idei nyár divatdiktátora! (x)

Kellemetlen, gyakori vizelési inger: mit tehetsz ellene? (x)

A nő kétszer (x) - Szeretni kell, és pont.

Kimeríti a testet a kánikula: 4 bevált tipp a gyors felfrissüléshez (x)

beauty and style

Így fedd el a géllakk lenövését otthon: műkörömnél is működik a trükk »

3 egyszerű trükk, amitől tökéletesen nézel majd ki az esküvői fotókon »

Maxiszoknya, nyári ruha és kimonó is lehet a kendőből: szuper tippek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almához minden évszakban könnyen hozzájuthatsz, így a gyümölcsös édességeket a legnagyobb hidegben sem kell nélkülöznöd. Használd fel például felfújtakhoz. A zsemlét helyettesítheted kaláccsal vagy kiflivel, tej helyett pedig tejszínnel is kipróbálhatod, ettől még krémesebb lesz a sütemény.

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 4 alma
  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét vágd ujjnyi vastag darabokra, és rendezd vajjal kikent, tűzálló sütőformába.
A tojássárgát dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, majd öntsd hozzá a tejet. A keverék felét locsold a zsemlére, helyezd rá a felszeletelt almát, és morzsold rá a vajat. Szórd rá a mazsolát és a diót, majd mehet rá a maradék tojásos-cukros massza is, ettől lesz kellően szaftos a sütemény. Kanalazd a tetejére a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tedd a felfújtat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Ha a hab túl gyorsan kezd pirulni, takard le egy sütőpapírral. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ezután ízlés szerint hintsd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.
 

Ezt is szeretjük