Szaftos, vaníliás almafelfújt - Egyszerűen szuper ez a recept
A hideg téli esték kedvelt desszertje a gazdag ízvilágú, meleg almafelfújt. Hétköznapokra is kiváló.

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az almához minden évszakban könnyen hozzájuthatsz, így a gyümölcsös édességeket a legnagyobb hidegben sem kell nélkülöznöd. Használd fel például felfújtakhoz. A zsemlét helyettesítheted kaláccsal vagy kiflivel, tej helyett pedig tejszínnel is kipróbálhatod, ettől még krémesebb lesz a sütemény.

Vaníliás almafelfújt

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 4 alma
  • 4 szikkadt zsemle
  • 4 dl tej
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 4 tojás
  • 4 dkg vaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • késhegynyi szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, távolítsd el a magházat, és szeleteld vékonyra. A zsemlét vágd ujjnyi vastag darabokra, és rendezd vajjal kikent, tűzálló sütőformába.
A tojássárgát dolgozd habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel, majd öntsd hozzá a tejet. A keverék felét locsold a zsemlére, helyezd rá a felszeletelt almát, és morzsold rá a vajat. Szórd rá a mazsolát és a diót, majd mehet rá a maradék tojásos-cukros massza is, ettől lesz kellően szaftos a sütemény. Kanalazd a tetejére a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét.

Tedd a felfújtat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára 20-25 perc alatt. Ha a hab túl gyorsan kezd pirulni, takard le egy sütőpapírral. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni. Ezután ízlés szerint hintsd meg porcukorral, és felszeletelve kínáld.
 

Ezt is szeretjük