Puha epertorta vaníliapudinggal: gazdag vajas tészta az alapja

A selymes, vaníliapudingos epertortáért minden gyerek odáig lesz.

pudingos epertorta
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Aki szereti a vaníliapudingot és az epret, az ennek a vaníliapudingos epertortának sem fog tudni ellenállni. Az egyetlen trükk a tészta sütésében rejlik: először sütőpapírral letakarva, babbal, lencsével vagy rizzsel nehezítve süsd, hogy fel ne hólyagosodjon.

Vaníliapudingos epertorta

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez

A tetejére

  • 50 dkg eper
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a kockákra vágott vajat, és morzsold össze. Keverd bele a cukrot és a tojást is, és gyúrj belőle sima tésztát. Lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakúra, és egyengesd el egy kivajazott-kilisztezett piteformában. Fedd le sütőpapírral, erre helyezz egy kis babot, lencsét vagy rizst nehezéknek, és told 200 fokos sütőbe. Húsz perc elteltével vedd le a papírt a tetejéről, és további tíz perc alatt süsd a tésztát készre. Közben a vaníliapudingot készítsd el a csomagoláson található leírás szerint. Ha elkészült, takard le egy alufóliával, hogy ne bőrösödjön, és hideg helyen hűtsd ki. Az eprek levelét vágd le, a gyümölcsöket alaposan mosd meg, és vágd őket félbe vagy negyedbe. A kihűlt tésztán oszd el a pudingot, tedd a tortát a hűtőbe, és amikor már hideg, szórd meg a felvágott eperszemekkel.

Ha van egy kis időd, érdemes a vaníliapudingot is házilag készítened, és így biztos lehetsz benne, hogy nem tartalmaz adalékanyagokat.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük