Vajaspiskóta-alaprecept
Szép magas és pillekönnyű lesz
A vajas piskótát kedved szerint variálhatod. Feldobhatod gyümölccsel vagy csokival is.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Ez a világ legtermészetesebb kollagénes fátyolmaszkja: készen kapod a tojáshéjból »

Így fond be a hajad idén: 3 trend, ami nagyon erős lesz tavasszal »

2 mozgásforma, ami nemcsak fogyaszt, hanem fiatalít is »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Eddig nem szívesen készítettél piskótát, mert attól tartottál, hogy nem jön fel, vagy túlságosan száraz lesz? Többé nem mumus ez az édesség sem. Önmagában is kiváló, de remek alapja lehet számtalan krémes, gyümölcsös sütinek. Dióval, mogyoróval is dúsíthatod.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • csipet só
  • 1/2 csomag sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és forgasd bele a vajas-tojássárgás masszát. Így sokkal omlósabb lesz a végeredmény, mint ha fordítva csinálnád. Végül fakanál segítségével óvatosan dolgozd hozzá az átszitált, sütőporral vegyített lisztet.

Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakd az előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha késznek látod, tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta valóban átsült-e. Ha beleszúrsz a piskótába egy hústűt, és azt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.

Blog.hu ajánló