Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb

- Nőies, sokoldalú zárt cipők őszre: nadrággal és szoknyával is jól mutatnak – Árakkal, lelőhelyekkel »
- 50 felett is ragyogó, dús marad a frizura ezekkel a bevált praktikákkal: a festett és az ősz haj új életre kel »
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Tökéletes piskótát sütni nem nagy ördöngösség, feltéve, ha ismersz egy-két trükköt. Rengeteg módon variálhatod, kínálhatod lekvárral, krémmel, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, keverhetsz a tésztába diót, kakaót. Mandulaforgáccsal megszórva a külseje kicsit ropogós.
Vajas piskóta mandulaforgáccsal
Hozzávalók 12 szelethez
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 citrom
- csipet só
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a sárgáját. Géppel jól dolgozd össze, keverd legalább öt percig. Rakd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
A sima masszát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére tégy mandulaforgácsot, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj rá egy sütőpapírt, de 10-15 percig semmiképpen ne nyitogasd az ajtót. Mielőtt kiveszed, szúrj bele egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Még több recept