Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb

Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tökéletes pis­kó­tát sütni nem nagy ör­dön­gös­ség, feltéve, ha ismersz egy-két trükköt. Rengeteg módon variálhatod, kínálhatod lekvárral, krémmel, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, keverhetsz a tésztába diót, kakaót. Mandulaforgáccsal megszórva a külseje kicsit ropogós.

Vajas piskóta mandulaforgáccsal

Hozzávalók 12 szelethez

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a sárgáját. Géppel jól dolgozd össze, keverd legalább öt percig. Rakd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

A sima masszát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére tégy mandulaforgácsot, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj rá egy sütőpapírt, de 10-15 percig semmiképpen ne nyitogasd az ajtót. Mielőtt kiveszed, szúrj bele egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük