Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb

Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb
Ez is érdekelhet

Lépj most a gondtalan nyugdíjas éveidért! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Gyönyörű, natúr smink karácsonyra: ezt viseld, ha nem akarsz túlzásokba esni »

Ez az app segít, hogy mindig hidratált legyél: figyelmeztet, mennyi vizet kell innod »

Zavarba ejtő fotókon pózol a 16 éves modell: az arca egy kislányé, de nőként néz a kamerába »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes pis­kó­tát sütni nem nagy ör­dön­gös­ség, feltéve, ha ismersz egy-két trükköt. Rengeteg módon variálhatod, kínálhatod lekvárral, krémmel, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, keverhetsz a tésztába diót, kakaót. Mandulaforgáccsal megszórva a külseje kicsit ropogós.

Vajas piskóta mandulaforgáccsal

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a sárgáját. Géppel jól dolgozd össze, keverd legalább öt percig. Rakd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

A sima masszát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére tégy mandulaforgácsot, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj rá egy sütőpapírt, de 10-15 percig semmiképpen ne nyitogasd az ajtót. Mielőtt kiveszed, szúrj bele egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük