Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb

Magas vajas piskóta mandulaforgáccsal - A hagyományos piskótánál is légiesebb
Ez is érdekelhet

Szemüveg helyett ma már a sasszeműség a menő (x)

Inkontinencia és hüvelyszárazság - Mutatunk egy fájdalommentes és azonnali megoldást (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Ha megkóstolod, nem fogsz más édességet kívánni: könnyű, diétás és finom »

Most nagyon olcsók: 8 ruhadarab, amit érdemes beszerezni a leárazásokon »

Michael Jackson 20 éves lánya smink nélkül még gyönyörűbb: megmutatta vagány stílusát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Tökéletes pis­kó­tát sütni nem nagy ör­dön­gös­ség, feltéve, ha ismersz egy-két trükköt. Rengeteg módon variálhatod, kínálhatod lekvárral, krémmel, tehetsz bele gyümölcsöt, csokoládét, keverhetsz a tésztába diót, kakaót. Mandulaforgáccsal megszórva a külseje kicsit ropogós.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 10 dkg vaj
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 citrom
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a sárgáját. Géppel jól dolgozd össze, keverd legalább öt percig. Rakd hozzá több részletben a sütőporral vegyített lisztet, majd a reszelt citromhéjat. Végül forgasd hozzá laza mozdulatokkal a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.

A sima masszát egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe vagy tortaformába. A tetejére tégy mandulaforgácsot, és 160 fokon süsd meg körülbelül 25-30 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, rakj rá egy sütőpapírt, de 10-15 percig semmiképpen ne nyitogasd az ajtót. Mielőtt kiveszed, szúrj bele egy hústűt vagy kést. Ha nem ragad rá massza, kiveheted. Porcukorral megszórva kínáld.

Ezt is szeretjük