Vajaspiskóta-alaprecept
A vajas piskótát kedved szerint variálhatod. Feldobhatod gyümölccsel vagy csokival is.
Eddig nem szívesen készítettél piskótát, mert attól tartottál, hogy nem jön fel, vagy túlságosan száraz lesz? Többé nem mumus ez az édesség sem. Önmagában is kiváló, de remek alapja lehet számtalan krémes, gyümölcsös sütinek. Dióval, mogyoróval is dúsíthatod.
Vajaspiskóta
Hozzávalók 16 darabhoz
- 10 dkg vaj
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 tojás
- csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
Elkészítés:
A vajat keverd habosra a cukorral, majd egyenként add hozzá a tojássárgákat. A fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, és forgasd bele a vajas-tojássárgás masszát. Így sokkal omlósabb lesz a végeredmény, mint ha fordítva csinálnád. Végül fakanál segítségével óvatosan dolgozd hozzá az átszitált, sütőporral vegyített lisztet.
Öntsd a masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Rakd az előmelegített sütőbe, majd 160 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Közben ne nyitogasd az ajtót. Ha késznek látod, tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta valóban átsült-e. Ha beleszúrsz a piskótába egy hústűt, és azt üresen húzod ki, kiveheted a sütőből. Hagyd kihűlni, csak utána vágd fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció