A legfinomabb vajas muffin barackkal felturbózva: isteni 30 perces süti
A barackos muffin a tésztába kerülő vajtól és tejtől lesz fantasztikusan puha és omlós.

vajas-barackos-muffin
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egyszerű vajas muffin rendkívül jól variálható, gyümölccsel különösen finom. Nyáron dobd fel zamatos, lédús őszibarackkal is. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészítheted, és a kezdőknek is tökéletesre sikerül. A muffin a tésztában lévő zsiradéknak köszönhetően sokáig friss, puha marad. 

Vajas, barackos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 18 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 3 db őszibarack
  • 2 db tojás
  • 1.5 dl tej
  • 1 db citrom
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle cukrot keverd jó habosra a vajjal, a citrom reszelt héjával, majd egyesével dolgozd hozzá a tojásokat, és öntsd hozzá a tejet. Az átszitált lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, majd forgasd a masszába. Dolgozd simára a tésztát, és kanállal adagold kapszlikkal bélelt muffinformába. Ne töltsd teljesen tele, mert a muffin sütés közben jól megemelkedik. Rakd a szeletelt barackokat ízlésesen a massza tetejére.


Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 15-20 perc alatt. Ha tűpróba során a sütibe szúrt tűt üresen húzod ki, biztosan átsült. Porcukorral megszórva kínáld. 
A barackos sütiknek se szeri, se száma. Ha szeretnél minél több édességet kipróbálni, nézd meg a csábító válogatást

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük