30 perces édes, vajas, csokis-áfonyás keksz: lehetetlen abbahagyni, annyira finom
Mindig jól jön egy-egy bevált kekszrecept, ami gyorsan elkészül, tele van mindenféle finomsággal, és szuper omlós. Az áfonyás-csokis keksz pont ilyen.
A csokis keksz is lehet még finomabb: keverj a tésztába áfonyát! Kívül roppanós, belül puha, könnyű elkészíteni, és sokáig eláll. A süti az uzsonnás dobozba is kitűnő. Várd meg, amíg a kekszek kicsit hűlnek, utána rakd csak át tálcára, mert melegen könnyen törnek!
Vajas, csokis-áfonyás keksz
Hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 5 dkg étcsoki
- 10 dkg vörös áfonya
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- tojás
Elkészítés:
A puha, szoba-hőmérsékletű vajat keverd jól össze a cukorral, a vaníliás cukorral és a tojással. Egy másik edényben vegyítsd a lisztet, a szódabikarbónát, az áfonyát, a kis darabokra tördelt csokit és a sót. Forgasd részletekben a tojásos keverékhez, és jól dolgozd össze a tésztát.
A masszából formázz dió nagyságú golyókat, és rendezd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól legalább háromcentis távolságra. Utána kicsit lapítsd el mindegyiket a tenyereddel. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 10-12 perc alatt. Arra ügyelj, hogy ne süsd túl. Ha először kicsit puhának tűnik a tészta, amire kihűl, teljesen tökéletes lesz az állaga.
A csokis kekszet pudinggal is extrává teheted. Ráadásul sokkal puhább lesz a tészta.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció