A klasszikus újévi töltött káposzta receptje: évtizedek óta így főzi a család
Az évfordulós menüsor nagy kedvence a hagyományos, füstölt hússal készülő töltött káposzta, amit már ma elkészíthetsz.

A klasszikus újévi töltött káposzta receptje: évtizedek óta így főzi a család
Ez is érdekelhet

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Brasch Bence félmeztelenül csábít a mozivásznon (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

beauty and style

Így viseld a nőies kötött ruhát: ebben lehetsz a legcsinosabb ősszel »

Úgy nőiesek, hogy nem mutatnak sokat: mit érdemes ellesni a modern arab nőktől? »

Észbontóan nőies esküvői ruhák, modern hercegnőknek: 2019-ben ez lesz a divat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A téli időszak nagy kedvence a kiadós, nagyon ízletes töltött káposzta. Ennek az ételnek különösen jót tesz, ha áll, így nem kell az utolsó pillanatokban kapkodnod vele. Sokkal finomabb, ha füstölt húst is teszel hozzá. Az elkészítése egyáltalán nem bonyolult, de a töltelék miatt kissé pepecselős. A rizst nem kell külön megfőzni, mert hamar megpuhul. Tálaláskor ne felejts hozzá tejfölt is kínálni!

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 kg darált hús
  • 1 db csülök
  • 8 db káposztalevél
  • 3 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg rizs
  • 2 evőkanál zsír
  • pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A megmosott csülköt tedd fel főni valamivel több vízbe, mint amennyi ellepi. Fedő alatt főzd puhára körülbelül két óra alatt. A gombócokhoz a darált húst keverd össze rizzsel, egy apróra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal és egy teáskanál pirospaprikával. Dolgozd össze a masszát, majd töltsd a félbevágott levelekbe, és göngyöld fel. A maradék masszából formázz gombócokat.

A többi vöröshagymát is aprítsd fel, és az olvasztott zsíron pirítsd meg. Erre dobd a káposztát, kicsit forgasd össze, majd szórd meg borssal és pirospaprikával. Tulajdonképpen egy pörköltalapot kell készítened. Öntsd fel a megfőtt csülök levével. Ha túl sós a hús, csak a felét tedd rá. Ezt követően mehetnek bele a gombócok. Lényeges, hogy a lé mindent ellepjen. Főzd körülbelül másfél órán keresztül. Ha szükséges, rántsd be. A tűzről levéve rakd hozzá a csülökdarabokat.

Ezt is szeretjük