3 csodás gyümölcstorta vasárnapra

Készíts habos-krémes tortát, ha ráérsz vasárnap a konyhában pepecselni. Az eredmény megéri a ráfordított időt.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss, ropogós gyümölcsökre sajnos várnunk kell a következő nyárig, de ne csüggedj! Van néhány ötletünk, hogyan készíthetsz üde, nyáridéző, gyümölcsös édességeket a hidegebb napok beköszönte után is.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csak válaszd ki a neked szimpatikus piskótát, és töltsd meg bármelyik krémmel. Észre sem veszed majd, hogy mirelitből van.

Világos tészta

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 4 evőkanál forró víz
  • 150 g cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 100 g búzaliszt
  • 100 g étkezési keményítő
  • 2 csapott kanál sütőpor

A tojásokat a forró vízzel keverd habosra - ha van, használj robotgépet, majd keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is.

Egy másik tálban keverd el a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd apránként adagolva ezt is keverd hozzá a tojáshoz. 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül.

8 perc után résnyire nyisd ki a sütő ajtaját, és úgy süsd tovább a piskótát. Addig azonban semmiképpen ne kíváncsiskodj, mert a tészta a hideg levegőtől rögtön összeesik.

Csokis tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg kristálycukor
  • 2 tojássárgája
  • 25 dkg vaj
  • 5 dkg kakaó
  • 5 dkg finomra darált mogyoró vagy csokireszelék
  • 1 csomag vaníliás cukor

A liszthez add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mogyorót, a csokireszeléket és a kakaót. Ezután morzsold el a vajjal, és dolgozd hozzá a tojások sárgáját. Nyújtsd ki a tésztát, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.

Krémes gyümölcspuding

Hozzávalók:

  • 15 dkg mirelit eper
  • 50 dkg mascarpone
  • 5 dkg cukor
  • 1 kiskanál citromlé
  • 1 dkg kukoricakeményítő
  • 2 kanál víz

A gyümölcsöt turmixold le - hozzáadva a vizet és a citromlevet. Ezután add hozzá a cukrot, és az egészet forrald össze. A keményítőt keverd el fél deci langyos vízzel, majd öntsd a már forrásban lévő gyümölcshöz, és főzd egy percig. Ha kihűlt, dolgozd át egy habverővel, és add hozzá a mascarponét is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Zabpelyhes-túrós gyümölcskrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg gyümölcs
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál méz
  • 2 zacskó habfixáló
  • 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
  • csipetnyi só

A tejet keverd el a mézzel és a sóval, majd add hozzá a citromhéjat és a zabpelyhet is. Hagyd állni legalább egy óráig, közben olvaszd fel a gyümölcsöt. A túrót törd össze - dolgozd át egy sűrű lyukú szitán, vagy törd össze egy villával -, a tejszínhabból pedig - az egyik habfixálót hozzáadva - verj kemény habot. A másik habfixálót öntsd hozzá a zabpelyhes keverékhez. Ezután add hozzá a túrót és a tejszínhabot is, majd óvatosan forgasd bele a gyümölcsöket. Kend meg vele a tortát, és jól hűtsd be az egészet.

Joghurtos gyümölcskrém

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 dl tejszín habbá verve
  • 20 dkg mirelit gyümölcs
  • 1 zacskó zselatin
  • kevés méz
  • mazsola

A gyümölcsöket olvaszd fel, és vágd kis darabokra, ha szükséges. A tejszínt verd habbá, a joghurtot keverd össze a zselatinnal, amit előtte a zacskón található leírás szerint elkészítettél. Forgasd össze a tejszínhabbal, tedd bele a mézet és a gyümölcsöket, illetve a mazsolát. Ha már kenhető állagú, tedd a tortalapok közé, és utána hagyd teljesen megszilárdulni.

Ezt is szeretjük