3 csodás gyümölcstorta vasárnapra
Készíts habos-krémes tortát, ha ráérsz vasárnap a konyhában pepecselni. Az eredmény megéri a ráfordított időt.
A friss, ropogós gyümölcsökre sajnos várnunk kell a következő nyárig, de ne csüggedj! Van néhány ötletünk, hogyan készíthetsz üde, nyáridéző, gyümölcsös édességeket a hidegebb napok beköszönte után is.
Csak válaszd ki a neked szimpatikus piskótát, és töltsd meg bármelyik krémmel. Észre sem veszed majd, hogy mirelitből van.
Világos tészta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál forró víz
- 150 g cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 100 g búzaliszt
- 100 g étkezési keményítő
- 2 csapott kanál sütőpor
A tojásokat a forró vízzel keverd habosra - ha van, használj robotgépet, majd keverd hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot is.
Egy másik tálban keverd el a lisztet, a keményítőt és a sütőport, majd apránként adagolva ezt is keverd hozzá a tojáshoz. 150 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül.
8 perc után résnyire nyisd ki a sütő ajtaját, és úgy süsd tovább a piskótát. Addig azonban semmiképpen ne kíváncsiskodj, mert a tészta a hideg levegőtől rögtön összeesik.
Csokis tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 2 tojássárgája
- 25 dkg vaj
- 5 dkg kakaó
- 5 dkg finomra darált mogyoró vagy csokireszelék
- 1 csomag vaníliás cukor
A liszthez add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a mogyorót, a csokireszeléket és a kakaót. Ezután morzsold el a vajjal, és dolgozd hozzá a tojások sárgáját. Nyújtsd ki a tésztát, és előmelegített sütőben süsd tűpróbáig.
Krémes gyümölcspuding
Hozzávalók:
- 15 dkg mirelit eper
- 50 dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1 kiskanál citromlé
- 1 dkg kukoricakeményítő
- 2 kanál víz
A gyümölcsöt turmixold le - hozzáadva a vizet és a citromlevet. Ezután add hozzá a cukrot, és az egészet forrald össze. A keményítőt keverd el fél deci langyos vízzel, majd öntsd a már forrásban lévő gyümölcshöz, és főzd egy percig. Ha kihűlt, dolgozd át egy habverővel, és add hozzá a mascarponét is.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Zabpelyhes-túrós gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 25 dkg gyümölcs
- 2 dl tej
- 2 dl tejszín
- 15 dkg tehéntúró
- 4 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál méz
- 2 zacskó habfixáló
- 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
- csipetnyi só
A tejet keverd el a mézzel és a sóval, majd add hozzá a citromhéjat és a zabpelyhet is. Hagyd állni legalább egy óráig, közben olvaszd fel a gyümölcsöt. A túrót törd össze - dolgozd át egy sűrű lyukú szitán, vagy törd össze egy villával -, a tejszínhabból pedig - az egyik habfixálót hozzáadva - verj kemény habot. A másik habfixálót öntsd hozzá a zabpelyhes keverékhez. Ezután add hozzá a túrót és a tejszínhabot is, majd óvatosan forgasd bele a gyümölcsöket. Kend meg vele a tortát, és jól hűtsd be az egészet.
Joghurtos gyümölcskrém
Hozzávalók:
- 2 dl natúr joghurt
- 3 dl tejszín habbá verve
- 20 dkg mirelit gyümölcs
- 1 zacskó zselatin
- kevés méz
- mazsola
A gyümölcsöket olvaszd fel, és vágd kis darabokra, ha szükséges. A tejszínt verd habbá, a joghurtot keverd össze a zselatinnal, amit előtte a zacskón található leírás szerint elkészítettél. Forgasd össze a tejszínhabbal, tedd bele a mézet és a gyümölcsöket, illetve a mazsolát. Ha már kenhető állagú, tedd a tortalapok közé, és utána hagyd teljesen megszilárdulni.
OLVASD EL EZT IS!
- sütemény
- túró
A tökéletes túrós bukta receptje
- alma
- eper
Így készül a tökéletes piskótatekercs
- alma
- sütemény