Mennyei túrótorta tészta nélkül: pillanatok alatt csak a hűlt helyét találod
Könnyen és gyorsan szeretnél valami igazán fantasztikus sütit? Ez a túrótorta kezdőkön sem fog ki.
Az egyik legegyszerűbb túrótorta, amibe ráadásul csak egy evőkanál liszt kerül. Ha szereted a mazsolát, azt is tehetsz bele. Bár nehéz kivárni, míg kihűl, mindenképpen érdemes, hisz csak akkor tudod szépen szeletelni. Lekvárral, vaníliaöntettel mennyei desszert.
Túrótorta tészta nélkül
Hozzávalók 16 szelethez
- 50 kg túró
- 10 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 2 db tojás
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál citromlé
- 1 csomag vaníliás puding
Elkészítés:
A túrót törd össze egy kicsit villával, keverd hozzá a cukrot, az olvasztott vajat, a tejfölt, a citromlét, a vaníliás pudingot és a lisztet. Add hozzá a tojásokat, dolgozd össze a masszát, majd egyengesd egy vajjal kikent tortaformába vagy tepsibe.
Tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg 40-45 perc alatt. Szúrj a sütibe egy hústűt vagy fogvájót. Ha üresen húzod ki, biztosan elkészült. Vedd ki a sütőből, majd várj legalább 10 percig, utána szedd csak ki a formából. Tálalás előtt még porcukorral is megszórhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció