Könnyű, nyári túrótorta sok gyümölccsel - Ehhez nem kell bekapcsolni a sütőt
A túrótorta lágy, krémes, és nagyon rövid idő alatt elkészül.
Csodás gyümölcsös túrótortát állíthatsz össze úgy, hogy a sütőt messziről elkerülöd. Csak azt nehéz kivárni, amíg megdermed. Olyan finom és mutatós, mintha egy menő cukrászdából hoztad volna.
Bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz a tetejére. Áfonyával, málnával, eperrel, ribizlivel különösen finom és dekoratív. A süti alapja lehet háztartási vagy más édeskés keksz, esetleg babapiskóta.
Túrótorta sütés nélkül
Hozzávalók:
A kekszes alaphoz
- 25 dkg édes keksz
- 12 dkg vaj
A túrós krémhez
- 25 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél csomag zselatin
A tetejére
- 30 dkg gyümölcs
Elkészítés ideje: 30 perc
A kekszet daráld meg, vagy törd nagyon apróra, majd keverd hozzá az olvasztott vajat. Ha összeáll, nyomkodd egy sütőpapírral bélelt tortaformába, és tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. A túrót dolgozd össze a cukrokkal és a tojások sárgájával, majd forgasd össze a mascarponéval is. Keverd össze a zselatint kevés vízzel, és kezdd melegíteni. Ha feloldódik, húzd le a tűzről. Fontos, hogy semmiképpen ne forrjon. Dolgozd a túrós masszához.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kanalazd a krémet a kekszes alapra, és késsel simítsd el. Szórd meg gyümölccsel, és rakd legalább négy órára a hűtőbe. Még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted, hogy jól megdermedjen, és az ízek összeérjenek.