Sütés nélküli túrótorta lekvárral és gyümölccsel
Különleges alkalmakra is kitűnő
A túrótorta pikáns lekvárral olyan jó, hogy nem tudsz betelni vele!

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legtöbb túrótorta nagyon finom, de ez egyenesen mennyei. Nemcsak az íze miatt lesz népszerű, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni. A tetejére bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz. Baloghné Kele Judit receptje mindenképpen megér egy próbát.

Túrótorta lekvárral

Hozzávalók 12 szelethez:

Alap

  • 21,5 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Túrós réteg

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag zselatin fix

Lekváros szószhoz

  • 20 dkg eperlekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl félédes vörösbor
  • fél citrom

Díszítéshez

  • gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy körülbelül 22 centis tortaformát folpackkal. A kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, majd az ujjaiddal nyomkodd a forma aljába. A túrót dolgozd krémesre a mascarponéval, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a zselatinnal. Simítsd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe dermedni egy-két órára.

A bort vegyítsd a cukorral és a citromlével, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd szirupos állagúra. Add hozzá a lekvárt, és forrald még 15 percig. Hűtsd ki a szószt, és kend egyenletesen a túrós krémre. Tetszés szerint díszítsd gyümölcsökkel.

Ezt is szeretjük