Sütés nélküli túrótorta lekvárral és gyümölccsel

Különleges alkalmakra is kitűnő

A túrótorta pikáns lekvárral olyan jó, hogy nem tudsz betelni vele!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legtöbb túrótorta nagyon finom, de ez egyenesen mennyei. Nemcsak az íze miatt lesz népszerű, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni. A tetejére bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz. Baloghné Kele Judit receptje mindenképpen megér egy próbát.

Túrótorta lekvárral

Hozzávalók 12 szelethez

Alap

  • 21,5 dkg zabkeksz
  • 8 dkg olvasztott vaj

Túrós réteg

  • 50 dkg túró
  • 25 dkg mascarpone
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom
  • 1 csomag zselatin fix

Lekváros szószhoz

  • 20 dkg eperlekvár
  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl félédes vörösbor
  • fél citrom

Díszítéshez

  • gyümölcs
Recept idők

Elkészítés:

Bélelj ki egy körülbelül 22 centis tortaformát folpackkal. A kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, majd az ujjaiddal nyomkodd a forma aljába. A túrót dolgozd krémesre a mascarponéval, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a zselatinnal. Simítsd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe dermedni egy-két órára.

A bort vegyítsd a cukorral és a citromlével, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd szirupos állagúra. Add hozzá a lekvárt, és forrald még 15 percig. Hűtsd ki a szószt, és kend egyenletesen a túrós krémre. Tetszés szerint díszítsd gyümölcsökkel.

15775677 34df6ad622f1a033c661077fe2ef4f96 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük