Sütés nélküli túrótorta lekvárral és gyümölccsel
A túrótorta pikáns lekvárral olyan jó, hogy nem tudsz betelni vele!
A legtöbb túrótorta nagyon finom, de ez egyenesen mennyei. Nemcsak az íze miatt lesz népszerű, hanem azért is, mert gyorsan és egyszerűen el tudod készíteni. A tetejére bármilyen idénygyümölcsöt tehetsz. Baloghné Kele Judit receptje mindenképpen megér egy próbát.
Túrótorta lekvárral
Hozzávalók 12 szelethez
Alap
- 21,5 dkg zabkeksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Túrós réteg
- 50 dkg túró
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- 1 csomag zselatin fix
Lekváros szószhoz
- 20 dkg eperlekvár
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl félédes vörösbor
- fél citrom
Díszítéshez
- gyümölcs
Elkészítés:
Bélelj ki egy körülbelül 22 centis tortaformát folpackkal. A kekszet daráld le, keverd össze az olvasztott vajjal, majd az ujjaiddal nyomkodd a forma aljába. A túrót dolgozd krémesre a mascarponéval, a cukorral, a citrom reszelt héjával és a zselatinnal. Simítsd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe dermedni egy-két órára.
A bort vegyítsd a cukorral és a citromlével, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve főzd szirupos állagúra. Add hozzá a lekvárt, és forrald még 15 percig. Hűtsd ki a szószt, és kend egyenletesen a túrós krémre. Tetszés szerint díszítsd gyümölcsökkel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció