Ínycsiklandó túrós-lekváros pite
Ez a legomlósabb tészta
A túrós-lekváros pite tetejére még piskóta is kerül. Egyszerűen nem lehet rá nemet mondani.
- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
Ez a túrós-lekváros pite sok változata közül az egyik legkülönlegesebb és legfinomabb. A tésztát akár egy egész éjszakára is beteheted a hűtőbe. Ha Kard Éva receptjét követed, a süti biztosan nem lesz kemény.

Túrós-lekváros pite
Hozzávalók 24 szelethez
A süti aljához
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
- 1 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez
- 60 dkg tehéntúró
- 10 dkg porcukor
- 3 tojás
- 5 dkg mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
A süti tetejéhez
- 25 dkg sárgabaracklekvár
- 2 tojás
- 2 csapott evőkanál porcukor
- 2 csapott evőkanál finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés:
A pite aljához morzsold el a közepes keménységű vajat a liszttel. Add hozzá a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojássárgát, majd gyúrd össze. A kész tésztát formázd cipó alakúra, és legalább két órára tedd a a hűtőbe. A tészta gyors összeállítása nagyon fontos. Ha a vaj megolvad, nem lesz omlós a süti.
A töltelékhez a túrót keverd össze a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával. A hűtőből kivett tésztát lisztezett felületen nyújtsd körülbelül fél centiméter vastagra, és tedd egy közepes nagyságú tepsibe. Öntsd rá a tölteléket, és süsd 20-25 percig 180 fokon.
A sütemény tetejéhez két tojásból készíts piskótatésztát. Először verd keményre a habot, keverd hozzá fokozatosan a cukrot, a tojássárgát, majd szép lassan a lisztet is. Tedd nyomózsákba, és nyomj a masszából rácsokat a kisült tészta tetejére. Előmelegített sütőben így is süsd a pitét 20-25 percig. A kihűlt tésztára, a rácsok közé tégy nyomózsákból házi baracklekvárt. Vaníliás cukorral díszítsd a tetejét.
Még több recept