Túrós, vaníliás muffin, amit 5 perc alatt lekeversz, és sokáig puha marad

Ezért a gyors, puha, túrós-vaníliás muffinért eddig mindenki odavolt, aki kóstolta.

Túrós, vaníliás muffin, amit 5 perc alatt lekeversz, és sokáig puha marad
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A túrós-vaníliás muffin nemcsak praktikus, de nagyon finom is. Minden alkalomra remek választás: isteni reggelire, uzsonnára vagy desszertnek. Feldobhatod még vörös áfonyával vagy mazsolával. Ha vendégek érkeznek, akár az utolsó pillanatban is össze tudod dobni.

Túrós, vaníliás muffin

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1.25 dl tej
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, majd a kristálycukorral, a vaníliás cukorral keverd fehéredésig. Add hozzá a puha vajat és a villával összetört túrót. Vegyítsd az átszitált lisztet a sütőporral, a reszelt citromhéjjal, és forgasd a túrós keverékbe. Öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára a masszát.

A muffintepsit béleld ki kapszlikkal, és kanalazd bele a tésztát. Ne töltsd teljesen tele, csak háromnegyedig, mert sülés közben jól megemelkedik. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Amikor szép piros, és a sütibe szúrt tűre nem ragad massza, elkészült.

Ezt is szeretjük