Lágy túrós süti ropogósra sült kéreggel: fényes máz vonja be
Ennek a lágy túrós sütinek a különlegessége a tetejére kent fényes, savanykás cukormáz.

Az egyszerű kevert túrós sütit is feldobhatod azzal, ha fényes cukormázzal vonod be a tetejét. Az elkészítése nem bonyolult, a teteje pedig roppanósra sül a sütőben. Fel lehet dobni gyümölcsökkel is a tésztát, de önmagában is nagyon finom.
Túrós süti cukormázzal
Hozzávalók 4 személyre
A tésztához
- 50 dkg túró
- 15 dkg tejföl
- 15 dkg cukor
- 15 dkg liszt
- 6 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A mázhoz
- 25 dkg cukor
- 6 evőkanál citromlé
- 4 evőkanál víz
Elkészítés:
A tésztához való túrót keverd jól ki a többi hozzávalóval: a tejföllel, a cukrokkal, a tojással, a sütőporos liszttel és a reszelt citromhéjjal. A citrom levét is facsard ki, és tedd félre későbbi felhasználásra. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és told 200 fokos sütőbe 40 percre. Ha már átsült, de a teteje még nem elég ropogós, kicsit tekerd feljebb a hőfokot. Ha kész, vedd ki a sütőből, és hagyd teljesen kihűlni.
A mázhoz a cukrot keverd el a félretett citromléből hat evőkanállal és a vízzel. Kend a kihűlt süti tetejére, és hagyd megszilárdulni. Csak utána szeleteld.
A mézes puszi tetejéről is elhagyhatatlan a cukormáz.
Rögtön puha mézes puszedli: a legjobb gasztroajándék házilag
Illatos, fűszeres, mézes és pihe-puha ez a puszedli, a karácsonyi asztalon kötelező helye van, ráadásul nem csak finom, mutatós is.
Elolvasom