Vajdasági túrós, mazsolás pite cukormázzal a tetején - Igazi békebeli recept
A cukormáztól és a felturbózott tölteléktől a túrós pite extrává válik.

Vajdasági túrós, mazsolás pite cukormázzal a tetején - Igazi békebeli recept
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Az 58 éves Tilda Swinton nem öregszik: a közeli fotókon is makulátlan a bőre »

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pite generációk kedvence, és a Vajdaságban is így készítik. Rengeteg változata közül ez az egyik legfinomabb, és az elkészítése sem bonyolult. Arról nem beszélve, hogy a tésztája napokig puha marad.

Túrós pite cukormázzal

Hozzávalók 24 szelethez:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 14 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojásárga
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 5 dkg mazsola
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • búzadara
  • csipet só

Mázhoz

  • 25 dkg cukor
  • 6 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál víz
Recept idők

Elkészítés:

Morzsold össze a vajat a sütőporral vegyített liszttel, add hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a cukrot, a csipet sót, majd gyors mozdulatokkal jól gyúrd össze. Felezd el a tésztát, és formázz két cipót. Letakarva pihentesd a hűtőben egy órán át.

Közben készítsd el a tölteléket. A túrót törd át krumplinyomóval. Add hozzá a tojássárgát, a tejfölt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citrom reszelt héját és a mazsolát. A tojásfehérjét verd kemény habbá, majd forgasd a túrós keverékhez.

Pihentetést követően az egyik gombócot nyújtsd ki lisztezett felületen fél centi vastagra, majd rakd a vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe. Szórd meg a tésztát búzadarával, és egyengesd rá a túrós masszát. A másik gombócot is nyújtsd ki, és fedd be vele a tölteléket. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül 40 perc alatt. A mázhoz a cukrot keverd simára a citromlével és a vízzel, majd kend a pite tetejére, de csak akkor ha teljesen kihűlt már.
 

Ezt is szeretjük