Mennyei túrós pite áfonyával és sárgabarackkal: a tészta omlós és puha
Az egyszerű, omlós, krémes túrós pite mennyivel izgalmasabb, ha gyümölcs is kerül a tetejére!

afonyas-barackos-turos-pite
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrós pitét is megreformálhatod néha: készítsd el sok gyümölccsel! Az omlós tészta alapja a jól bevált linzertészta, a töltelék pedig könnyű és krémes. A túró sokkal finomabb lesz, ha citrommal és vaníliával is feldobod. A tejföl helyett pedig mascarponét is keverhetsz hozzá. 

Túrós pite áfonyával és barackkal

Hozzávalók 16 szelethez:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál hideg víz
  • 1 csipet
  • 1 csomag sütőpor

A töltelék

  • 50 dkg túró
  • 30 dkg sárgabarack
  • 20 dkg mascarpone
  • 10 dkg áfonya
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál lekvár
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mandulaforgács
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, majd keverd össze a porcukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold hozzá a felkockázott hideg vajat, üsd bele a tojást, adj hozzá egy-két evőkanál hideg vizet, és gyúrd össze a tésztát. Formázz belőle gombócot, takard le, és tedd a hűtőbe legalább 30 percre.
 

Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki, és helyezd egy vajjal kikent piteformába. A túrót egy villával törd össze, keverd hozzá a mascarponét, a vaníliás cukrot, a tojást, illetve reszeld bele a citrom héját. Egyengesd a masszát a tésztára, kenj rá baracklekvárt, majd rakj a tetejére barackszeleteket, és szórd meg a szélét mandulaforgáccsal. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg körülbelül 25 perc alatt. Amikor a tészta megpirul, kiveheted a sütőből. Tálaláskor szórd meg még áfonyával is.
A Rákóczi-túrós is nagy kedvenc. Ilyenkor lekvár helyett friss gyümölccsel is készítheted.

Ezt is szeretjük