Túrós palacsinta vaníliás öntettel, mazsolával, dióval, tepsiben összesütve: mennyei krémes desszert

Nem lesz unalmas a túrós palacsinta, ha lágy szósszal leöntve tepsiben is megsütöd.

Túrós palacsinta összesütve
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Palacsintával szinte bárkit levehetsz a lábáról. Ne csak a szokásos változatokat készítsd el! A klasszikus túrós palacsintát is feldobhatod egy kicsit. A mazsola és a dió is vonzóbbá teszi, de érdemes krémes szósszal rövid időre sütőbe is tenni.

Túrós palacsinta vanílás öntettel

Hozzávalók

A tésztához

  • 4 dl tej
  • 3 dl liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg mazsola
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Az öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 1 db tojás
  • cukor
  • 3 evőkanál dió
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a tojásokat, add hozzá a sót, a kétféle cukrot, majd részletekben öntsd hozzá a tejet. Keverd csomómentesre a masszát. A tésztákat süsd ki olajozott palacsintasütőben.

A túrót jól nyomkodd össze villával, rakd hozzá a kétféle cukrot, lazíts a masszán tejföllel, és tedd hozzá a mazsolát. Töltsd meg vele a palacsintákat, és rendezd kevés vajjal kikent tűzálló tálba. A tetejére a tejfölt keverd össze a tejjel, a tojással, a vaníliával és ízlés szerinti cukorral. Öntsd a tészta tetejére, és szórd meg apróra vágott dióval. Told forró sütőbe, és süsd össze 10 perc alatt.
Az amerikai palacsinta is csodás, citrommal és chiamaggal pedig még csábítóbb.

Ezt is szeretjük