Omlós, túrós-narancsos pite: a tészta vékony, a mennyei töltelék vastag
A túrós pite naranccsal felturbózva igazi téli álomdesszert, amit képtelenség abbahagyni.
A jól bevált linzertészta remek alapja lehet a túrós-narancsos pitének is. Csak figyelj néhány dologra, például mindenképpen pihentesd egy kicsit a tésztát a hűtőben. Így biztos, hogy omlós, puha lesz, és a szeleteléssel sem gyűlik meg a bajod. A tölteléket még több tejföllel teheted lazábbá.
Túrós-narancsos pite
Hozzávalók
A tésztához
- 25 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 50 dkg túró
- 10 dkg cukor
- 3 db narancs
- 2 db tojásfehérje
- 2 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 1 csipet só
- narancshéj
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a cukorral, a sóval és a sütőporral. Morzsold össze gyorsan a vajjal, majd add hozzá a tojást, és gyúrd össze. Ha összeáll, és könnyen formázható, nyújtsd ki lisztezett felületen, és egyengesd vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába vagy tepsibe. Letakarva pihentesd legalább 30 percig.
A túrót villával nyomkodd meg, keverd hozzá a kétféle cukrot, a lisztet, a sót és a narancshéjat. Ha lazítanál a masszán, adj hozzá egy-két evőkanál tejfölt is. A fehérjét verd kemény habbá, és forgasd a túrós elegyhez, majd kend egyenletesen a tésztára. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd 15 percig. Rakd ki narancsszeletekkel, és tedd vissza a sütőbe még 10 percre.
A cukrászdai kedvencet, a Rákóczi-túróst otthon is elkészítheted, és egyszerűbb, mint gondolnád.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció