Régimódi túrós-mazsolás pite: omlós tészta, vastag töltelék
A nagyiféle hagyományos módszerrel készítve a legfinomabb a túrós-mazsolás pite.

- 5 szuper nőies frizura 60 év felett, ami dús hatást garantál: inspiráló fazonok, melyek a vékony szálú hajból is kihozzák a maximumot »
- Ezt idd, ha zsírégető edzést folytatsz: omega-3 zsírsavakban és vitaminokban gazdag smoothie, ami eltelít, mégis segíti a fogyást »
- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
Ha nincs gyümölcsszezon, készítsd a klasszikus pitét túrós töltelékkel! A tészta összeállítása nem különösebben bonyolult, a lényeg, hogy gyorsan dolgozz, és a vaj hideg legyen. Ha nem szereted a mazsolát, nyugodtan kihagyhatod belőle, anélkül is nagyon finom.
Túrós-mazsolás pite
Hozzávalók
túrós
- 50 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 3 evőkanál tejföl
- 1 csomag sütőpor
A túrótöltelékhez
- 1 kg túró
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg mazsola
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
A tálaláshoz
- porcukor
Elkészítés:
Először a tésztát készítsd el. A lisztet keverd össze a sütőporral, és morzsold össze a hideg, felkockázott vajjal. Az egyik tojást válaszd ketté. Egy egész tojást és a másik sárgáját keverd a vajas-lisztes masszához, majd add hozzá a cukrot és annyi tejfölt, hogy rugalmas legyen. Gyúrj belőle egynemű tésztát, és tedd a hűtőbe 30 percre.
A töltelékhez a tojásokat válaszd ketté. A túrót egy tálban villával törd össze, és keverd össze a kétféle cukorral, a tojássárgákkal, a citromhéjjal és a mazsolával. A tojásfehérjékhez öntsd hozzá a tészta készítésekor visszamaradt fehérjét, és verd kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a túrós masszát.
A tésztát válaszd ketté. Az egyik felét lisztezett deszkán nyújtsd ki, igazítsd egy sütőpapírral bélelt tepsibe, kend rá a tölteléket, és fedd be a másik tésztával. Villával szurkáld meg, és tedd a sütőbe. Süsd 180 fokon fél órát, amíg a tészta aranybarnára sül. Akkor szeleteld fel, ha már kihűl. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálald.
A habos-túrós sütit bolti rétestésztából villámgyorsan elkészítheted.
Még több recept