Egyszerű túrós kuglóf, amit 5 perc alatt összekeversz, és nem szárad ki
A túrótól még finomabb és omlósabb lesz a kuglóf tésztája.
Ez a recept is bizonyítja, hogy a kuglófkészítés egyáltalán nem bonyolult. A mutatós süti nem más, mint egy könnyű kevert tészta. Vendégváró desszertnek ugyanolyan ideális, mint reggelire. Keverhetsz bele mazsolát vagy bármilyen más aszalványt, sőt, csokival is feldobhatod. Nagy előnye, hogy másnapra sem lesz száraz.

Túrós kuglóf recept
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj olvasztott
- 4 db tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sütőporral és a sóval. Egy másik edényben dolgozd össze az olvasztott vajat a tojással, a villával átnyomkodott túróval, a cukorral és a vaníliás cukorral. Forgasd hozzá a lisztes mixet, és keverd csomómentesre a masszát.
Simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt kuglófformába, és tedd előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 50 perc alatt. Ha már szép aranybarna, szúrj egy hegyes kést vagy tűt a sütibe. Ha nem ragad rá tészta, kiveheted, ellenkező esetben süsd még tovább. Porcukorral megszórva kínáld.
