Túrós-kakaós tarka süti kevert tésztából: mutatós és egyszerű
Fokozd tovább az élvezetet! Nem fogod megbánni, ha az egyszerű, de nagyszerű kakaós kevert sütit lágy, túrós krémmel is feldobod.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A könnyű kakaós kevert süti minden alkalomra kiváló, hétvégére, hétköznapra, sőt ünnepre is sütheted. Változatosan elkészítheted, az egyik legjobb ötlet, ha túrókrémmel kevered. Amennyiben a túrót úgy potyogtatod a kakaós tésztába, bocisütit kapsz.
Túrós-kakaós tarka kevert süti
Hozzávalók:
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 1.5 bögre tej
- 1.5 bögre cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A túrós réteghez
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a tejjel. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojásos masszába. Dolgozd simára a tésztát. A másik réteghez a túrót villával nyomkodd össze, keverd hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a pudingport.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a kakaós massza több mint felét, arra mehet a túrós krém, majd fedd be a maradék kakaós tésztával. Érdemes villával kicsit összekeverni, azaz márványozni. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sütibe fogvájót szúrsz, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
A kakaós piskóta is egyszerű és ellenállhatatlan. Tökéletes önmagában, de tortaalap is lehet.
Még több recept