Túrós-kakaós tarka süti kevert tésztából: mutatós és egyszerű
Fokozd tovább az élvezetet! Nem fogod megbánni, ha az egyszerű, de nagyszerű kakaós kevert sütit lágy, túrós krémmel is feldobod.
A könnyű kakaós kevert süti minden alkalomra kiváló, hétvégére, hétköznapra, sőt ünnepre is sütheted. Változatosan elkészítheted, az egyik legjobb ötlet, ha túrókrémmel kevered. Amennyiben a túrót úgy potyogtatod a kakaós tésztába, bocisütit kapsz.
Túrós-kakaós tarka kevert süti
Hozzávalók
A tésztához
- 2 bögre liszt
- 1.5 bögre tej
- 1.5 bögre cukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
A túrós réteghez
- 25 dkg túró
- 4 evőkanál tejföl
- 4 evőkanál cukor
- 2 evőkanál pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojást keverd habosra a kétféle cukorral és a tejjel. A lisztet vegyítsd a sóval, a sütőporral, a kakaóval, és forgasd a tojásos masszába. Dolgozd simára a tésztát. A másik réteghez a túrót villával nyomkodd össze, keverd hozzá a tejfölt, a kétféle cukrot és a pudingport.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és öntsd bele a kakaós massza több mint felét, arra mehet a túrós krém, majd fedd be a maradék kakaós tésztával. Érdemes villával kicsit összekeverni, azaz márványozni. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt. Ha a sütibe fogvájót szúrsz, és nem ragad rá tészta, kiveheted a sütőből.
A kakaós piskóta is egyszerű és ellenállhatatlan. Tökéletes önmagában, de tortaalap is lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció