Édes túrós-gyümölcsös pite rengeteg töltelékkel: alul roppan a vékony tésztaréteg

A túrós-gyümölcsös pite tésztája vékony és roppanós, a tölteléke pedig gazdag és krémes.

Túrós-gyümölcsös pite

A túró és a gyümölcsök párosítása ebben a krémes pitében is nagyon jól működik. A tészta különlegessége, hogy kerül bele túró, a krém pedig egy kevés keményítőnek köszönheti, hogy jól egyben marad. Ebbe a változatba szilva és sárgabarack kerül, de bármilyen, akár fagyasztott gyümölccsel is nagyon finom lesz.

Túrós-gyümölcsös pite

Hozzávalók 8 szelethez

A tésztához:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0.5 dl tej
  • 0.5 dl olaj

A krémhez:

  • 15 dkg magozott szilva
  • 15 dkg magozott sárgabarack
  • 15 dkg túró
  • 5 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 2.5 dl tejföl
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a villával áttört túrót keverd el a cukorral, a tejjel, az olajjal, végül a sütőporral elkevert liszttel. Gyúrd jól össze, és egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt torta- vagy piteformában úgy, hogy pereme is legyen.

 

A töltelékhez a gyümölcsöket mosd meg és szeleteld fel. A tojásokat keverd habosra a kétféle cukorral, add hozzá először a túrót, utána a tejfölt, végül a keményítőt. Keverd egyneműre, és kend meg vele a formában várakozó tésztát. Szórd meg a tetejét a gyümölcsökkel, és told 180 fokos sütőbe nagyjából 45 percre. Amikor kész, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.

A pogácsa tésztája is finom szaftos lesz, ha túróval gyúrod.

A legfinomabb túrós-vajas pogácsa receptje: egy tepsivel nem elég belőle

Ne gondold, hogy a pogácsakészítéshez órákig kell a konyhában álldogálnod, vannak könnyebb és gyorsabb receptek is, ez a túrós például ilyen.

Elolvasom
Ezt is szeretjük