Pillekönnyű grízes-túrós süti sok gyümölccsel: csak keverd össze a hozzávalókat
A grízes-túrós süteményt bármilyen gyümölccsel készítheted. Próbáld ki málnával is!

grizes-turos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az alábbi grízes-túrós kevert süti akár önmagában is mennyei desszert, igazán finom azonban akkor lesz, ha valamilyen friss vagy fagyasztott gyümölcsöt keversz hozzá. Hamarosan itt a málna szezonja, de készítheted eperrel, meggyel, barackkal vagy ribizlivel is, mindegyik változat ellenállhatatlan.

Túrós-grízes kevert süti málnával

Hozzávalók:

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg málna
  • 10 dkg gríz
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • porcukor a tetejére
  • vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A túrót keverd össze a grízzel, és tedd a hűtőbe egy félórát pihenni. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéjükből verj kemény habot. A sárgákat verd habosra a kétféle cukorral, add hozzá az alaposan megmosott citrom apróra reszelt héját, a tejfölt, a grízes túrót, végül óvatosan, fakanállal a tojáshabot.

Egy tepsit kenj ki vajjal, szórj meg liszttel, és ebbe öntsd a túrós tésztát. Oszd el a tetején a málnákat, majd told a sütőbe addig, amíg a teteje aranybarnára sül, a beleszúrt villára pedig nem ragad rá a tészta. Amikor elkészült, felszeletelés előtt ízlés szerint szórd meg a tetejét porcukorral.
A túrógombóc is elképzelhetetlen gríz nélkül. Próbáld ki sütőben sütve is!

Ezt is szeretjük