Egyszerű túrós, grízes kevert süti: kuglófformában még mutatósabb

A nagyon puha grízes, túrós kevert süti kicsit sem pepecselős, csak keverd össze a hozzávalókat!

Túrós, grízes kevert süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig nehéz kivárni, amíg legalább langyosra hűl az egyszerűen elkészíthető túrós-grízes kevert süti. Pár perc összeállítani, a munka nagy részét a sütő elintézi. A búzadarától különösen jó lesz a tészta állaga, ám érdemes legalább 20 percig pihentetni, hogy a gríz megduzzadjon. Abban is biztos lehetsz, hogy ez a süti napokig nem szárad ki. 

Túrós, grízes kevert süti

Hozzávalók

  • 25 dkg túró
  • 0.5 bögre gríz
  • 2 db tojás
  • 18 dkg cukor
  • 2 dl tejföl
  • 1 db citrom
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A grízt rakd egy tálba, és keverd össze jól a tejföllel, majd pihentesd 20 percig. Ezt követően a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Tedd hozzá a villával átnyomkodott túrót, a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és a tejföllel elkevert búzadarát.

Alaposan dolgozd össze, majd simítsd közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt kuglófformába. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süsd szép aranybarnára. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. 
A túrós pitét is elkészítheted pofonegyszerűen, kevert tésztából. Ez a német édesség egyszerűen letehetetlen. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük