Egyszerű túrós, grízes kevert süti: kuglófformában még mutatósabb
A nagyon puha grízes, túrós kevert süti kicsit sem pepecselős, csak keverd össze a hozzávalókat!
Mindig nehéz kivárni, amíg legalább langyosra hűl az egyszerűen elkészíthető túrós-grízes kevert süti. Pár perc összeállítani, a munka nagy részét a sütő elintézi. A búzadarától különösen jó lesz a tészta állaga, ám érdemes legalább 20 percig pihentetni, hogy a gríz megduzzadjon. Abban is biztos lehetsz, hogy ez a süti napokig nem szárad ki.
Túrós, grízes kevert süti
Hozzávalók
- 25 dkg túró
- 0.5 bögre gríz
- 2 db tojás
- 18 dkg cukor
- 2 dl tejföl
- 1 db citrom
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A grízt rakd egy tálba, és keverd össze jól a tejföllel, majd pihentesd 20 percig. Ezt követően a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval. Tedd hozzá a villával átnyomkodott túrót, a tojások sárgáját, a kétféle cukrot, a citrom reszelt héját és a tejföllel elkevert búzadarát.
Alaposan dolgozd össze, majd simítsd közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt kuglófformába. Told 170 fokra előmelegített sütőbe, és 30-40 perc alatt süsd szép aranybarnára. Ha tűpróba során a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből.
A túrós pitét is elkészítheted pofonegyszerűen, kevert tésztából. Ez a német édesség egyszerűen letehetetlen.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció