Pillekönnyű túrós, citromos muffin: 20 perc alatt kész
Gyorsan kell valami finomat sütni? Válaszd a túrós, citromos muffint, nem igényel konyhai tapasztalatot.

- Évszázados szépségápolási trükkökre esküsznek a marokkói nők: az agyagtól és az illatos víztől olyan gyönyörű a bőrük »
- 5 nyári szandál, ami sosem megy ki a divatból: jól kihasználható fazonok, amikre a szezon végén is megéri lecsapni »
- Évek óta nem szedi a szemöldökét, most sokkal magabiztosabb a blogger: büszkén viseli bozontos, összenőtt szemöldökét »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
- A próbafülkéből küldött fotót a férjének, meglepődött a válaszon - Nagyon nem olyan választ kapott, mint amire számított
Ha valakinek kedveskedni szeretnél, ezzel a túrós, citromos muffinnal biztosan sikerül. Olyan finom, hogy az egy adag pillanatok alatt elfogy. Turbózd fel kedved szerint mazsolával, gyümölcsökkel, csoki- vagy citromöntettel. Ezzel a recepttel nem lehet mellélőni.
Túrós, citromos muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 30 liszt
- 25 dkg túró
- 20 dkg cukor
- 2 tojás
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- 1 citrom
- 1 tesákanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
Elkészítés:
Egy tálban keverd fehéredésig a tojást, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd add hozzá az olvasztott vajat és a villával kicsit megnyomkodott túrót. Facsard bele a citrom levét. Egy másik edényben vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, és reszeld bele a citrom héját. Több részletben forgasd a nedves hozzávalókhoz.
Ha a massza homogén, kanalazd kapszlikkal bélelt muffinformába. Tedd előmelegített sütőbe, és süsd 170 fokon körülbelül 20 percig. Ha már szép aranybarna a színe, szúrj az egyik muffinba egy tűt, és ha üresen húzod ki, nyugodtan vedd ki a sütőből. Várd meg, amíg kicsit hűl, majd szórd meg porcukorral, vagy citrommázzal leöntve kínáld.

Még több recept