Tejszínes-túrókrémes kosárka: nem baj, ha nem tudsz sütni
Jóval több, mint egy átlagos leveles tészta! A túrókrémes kosárka lágy, krémes és igazán gyümölcsös.
Ezzel a túrókrémes kosárkával nem lesz sok dolgod. Vedd ki a tésztát a hűtőből, süsd meg, végül töltsd meg a krémmel. Ha Kovács Klaudia receptje alapján készíted, olyan lesz, mintha a nagyi csinálta volna. Kezdő konyhatündérek is sikerre viszik.
Túrókrémes kosárka
Hozzávalók 12 darabhoz
- 1 csomag mirelit réteslap
- 1 dl étolaj
- 25 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom
- 8 dkg porcukor
- 2 dl habtejszín
- friss gyümölcs
Elkészítés:
A mirelit réteslapot vedd ki a mélyhűtőből legalább egy-két órával a süti összeállítása előtt. Csomagold ki, és ha felenged, lisztezett deszkán nyújtsd ki, majd vágd 10x10 centis négyzetekre. Két lapot kenj meg olajjal, és rakd muffinformába. Ragassz kettőt egymásra, hogy a tészta virágot formázzon. Ezután előmelegített sütőben, 190°C-on süsd világosbarnára. Fontos tudni, ha nem elég meleg a sütő, akkor a tészta belseje nyers marad. Hagyd a virágokat kihűlni.
A krémhez a tejszínt verd habosra, ha szükséges, tégy hozzá habfixálót. A túrót keverd össze a vaníliás cukorral, a porcukorral, a citrom reszelt héjával, majd a tejszínt óvatosan forgasd bele. Az elkészült krémmel töltsd meg a kosárkákat, és díszítsd gyümölccsel ízlés és idény szerint.
