Zabpelyhes túrógombóc diós bundában
Finomabb, mint a hagyományos
Azt hitted, hogy a túrógombóc már nem lehet jobb? Ezt nézd meg!

Zabpelyhes túrógombóc diós bundában
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Jó néhány plusz kiló van rajta, és nem fél megmutatni: Barbie Ferreira büszke nőies vonalaira »

Nőies lesz, és nem szélesít a bőrnadrág, ha így viseled: nem kell nádszálvékonynak lenni hozzá »

A 47 éves gyönyörű modell túltolta a dögösséget: újraírta a vidéki báj fogalmát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem bánod meg, ha legközelebb változtatsz egy kicsit a megszokott recepten, és a túrógombócot zabpehellyel, diós bundában készíted el. Formázás közben a gombóc közepébe rejthetsz gyümölcsöket, mogyorókrémet vagy csokit. A tetejére kanalazhatsz házi lekvárt vagy öntetet, esetleg porcukorral megszórva kínáld.

Túrógombóc diós bundában

Hozzávalók 12 darabhoz:

Gombóchoz

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg őrölt dió
  • 6 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze az aprított zabpehellyel, a búzadarával, a tojással, a vízzel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Az így kapott masszát hagyd letakarva állni legalább 20 percig, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet. Közben készítsd el a bundát: egy serpenyőben állandóan kevergetve pirítsd a diót aranybarnára.

Pihentetést követően enyhén nedves kézzel formázz a masszából közepes méretű gombócokat. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, és dobj hozzá kevés sót. Ha felforr, rakd bele a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még egy-két percig főni kis lángon, majd óvatosan szedd ki, és csepegtesd le. Forgasd meg a túrógombócokat a diós bundában, és még melegen kínáld.
 

Ezt is szeretjük