Zabpelyhes túrógombóc diós bundában
Azt hitted, hogy a túrógombóc már nem lehet jobb? Ezt nézd meg!
Nem bánod meg, ha legközelebb változtatsz egy kicsit a megszokott recepten, és a túrógombócot zabpehellyel, diós bundában készíted el. Formázás közben a gombóc közepébe rejthetsz gyümölcsöket, mogyorókrémet vagy csokit. A tetejére kanalazhatsz házi lekvárt vagy öntetet, esetleg porcukorral megszórva kínáld.
Túrógombóc diós bundában
Hozzávalók 12 darabhoz
Gombóchoz
- 25 dkg túró
- 10 dkg őrölt dió
- 6 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál víz
- 2 evőkanál búzadara
- 1 csomag vaníliás cukor
- só
Elkészítés:
A túrót villával nyomkodd meg, keverd össze az aprított zabpehellyel, a búzadarával, a tojással, a vízzel, a vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Az így kapott masszát hagyd letakarva állni legalább 20 percig, hogy a zabpehely kicsit magába szívja a nedvességet. Közben készítsd el a bundát: egy serpenyőben állandóan kevergetve pirítsd a diót aranybarnára.
Pihentetést követően enyhén nedves kézzel formázz a masszából közepes méretű gombócokat. Egy nagyobb fazékban tégy fel vizet főni, és dobj hozzá kevés sót. Ha felforr, rakd bele a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, hagyd még egy-két percig főni kis lángon, majd óvatosan szedd ki, és csepegtesd le. Forgasd meg a túrógombócokat a diós bundában, és még melegen kínáld.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció