Könnyű és gyors túrófánk
Nem kell hozzá mesterszakácsnak lenned
A túrófánkkal akkor is nagy sikert arathatsz, ha még soha nem próbálkoztál fánksütéssel.

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

A garbó ultranőiesen: egyetlen ruhadarab, ami nem hiányozhat a szekrényedből idén »

5 színésznő, aki a göndör és az egyenes frizurát is kipróbálta – Kinek melyik állt jobban? »

Lélegzetelállító menyasszonyi csokrok őszi hangulatban: nem fontos a vágott virág »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A túrófánk pofonegyszerű, kiadós és ellenállhatatlan. Isteni átmenet a túrógombóc és a fánk között. Ezt a desszertet még keleszteni vagy pihentetni sem kell. A tésztájába tehetsz almát, rumot vagy mazsolát.

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 20 dkg túró
  • 15 dkg liszt
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túród törd át villával, keverd hozzá a reszelt citromhéjat, add hozzá a tejfölt, a tojássárgát, a vaníliás cukrot, a sót, majd fokozatosan a szódabikarbónával elkevert lisztet is. A fehérjét verd habbá, és óvatosan forgasd a túrós elegyhez. Enyhén vizes kézzel formázz a masszából kis gombócokat.

Egy magas falú edényben forrósíts olajat, és rakd bele a fánkokat. Ne zsúfolj bele egyszerre túl sokat. Arra is figyelj, hogy sütés közben ne legyen túl forró az olaj, mert a gombócok belül nyersek maradhatnak. A fánkok négy-öt perc alatt szép aranybarnára sülnek, és maguktól megfordulnak! Ha elkészülnek, szedd őket papírtörlőre, és csepegtesd le róluk a felesleges olajat. Lekvárral, porcukorral megszórva tálald!

Ezt is szeretjük